ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

10 empreses catalanes viatgen a Massachusetts per buscar oportunitats de negoci en el sector del big data aplicat a la salut

Nota de premsa d’ACCIÓ
  • Les companyies catalanes participaran a la fira Bio IT World que se celebra a Boston per presentar els seus projectes empresarials a fons d’inversió americans i fer netwkorking amb 3.000 empreses del sector.
  • La delegació catalana -formada per empreses de Barcelona, Mataró i Terrassa- es reunirà amb representants del Massachusetts Institute of Technology (MIT), d’agències públiques estatals i visitarà incubadores i acceleradores d’startups.
  • ACCIÓ va obrir l’any passat una Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Boston, una regió que compta amb un ric ecosistema innovador, una forta concentració d’universitats i un dels hubs mèdics i de tecnologia digital més importants del món.

10 empreses catalanes participen des d’avui i fins divendres en una missió empresarial a Boston i a l’estat nord-americà de Massachusetts per buscar oportunitats de negoci en l’àmbit digital health i el big data aplicat a la ciències de la vida. La missió empresarial està organitzada per la Generalitat a través d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa- i Biocat, l’entitat que coordina i promou el sector de les ciències de la vida i de la salut a Catalunya.

Les companyies participants són FractalMed, Mind the Byte, Mint Labs, Sequentia, Made Of Genes, OpenTrends, Dinamon, Clinical Document Engineering -de Barcelona-, Braingaze (Mataró) i Health App (Terrassa).

La missió empresarial es fa coincidir amb un dels esdeveniments més importants dels Estats Units en el camp de les TIC aplicades al sector salut. Es tracta del Bio IT World, que reunirà a Boston més de 3.000 empreses i professionals de 30 països per conèixer les darreres tendències i fer treball en xarxa entre agents d’aquest sector.

Així, en el marc de l’esdeveniment, ACCIÓ ha organitzat un acte perquè les 10 empreses catalanes presentin els seus projectes a fons d’inversió americans per buscar finançament i trobar nous socis comercials amb l’objectiu d’internacionalitzar la seva tecnologia. Aquest acte s’organitza amb la col·laboració de Venture Cafe, una fundació que actua com a connectora entre els agents de l’ecosistema d’innovació de Boston. També s’han preagendat una cinquantena de reunions bilaterals entre les empreses catalanes i altres companyies i organitzacions americanes i internacionals que assisteixin al congrés.

Aprofitant la presència a Massachusetts, la delegació catalana visitarà el Massachusetts Institute of Technology (MIT), reunint-se amb experts i investigadors d’un dels centres d’innovació tecnològica més importants del món. També visitaran i es reuniran amb representants d’una de les principals acceleradores d’empreses dels Estats Units, MassChallange, organització que acull actualment 1.600 startups de 50 països. De fet, les empreses catalanes coneixeran el programa Digital Health Initiative, una forta aposta de l’estat de Massachusetts per impulsar el sector de les TIC aplicades a la salut que es desenvoluparà en aquesta acceleradora.

L’ecosistema de Massachusetts

L’estat de Massachusetts és considerat la regió amb els índexs d’innovació més alts dels Estats Units, amb una de les ràtios de despesa en R+D més elevades i una forta concentració d’universitats de primer nivell, com el MIT o Harvard. És per això que, amb l’objectiu de fomentar la col·laboració entre empreses catalanes i americanes en projectes d’R+D i innovació, el Govern va obrir l’any passat una Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Boston, completant la xarxa de 36 Oficines de Comerç i Inversions de Catalunya que ofereixen cobertura a més de 90 mercats.

ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i Inversions de Catalunya que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.

10 empreses catalanes viatgen a Massachusetts per buscar oportunitats de negoci en el sector del big data aplicat a la salut