ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

125 pimes catalanes inicien projectes innovadors a través del programa de Cupons a la Innovació d'ACCIÓ

Nota de premsa d’ACCIÓ
  • En dos anys, les empreses han invertit en total prop de 830.000 euros en projectes de manufactura avançada, biotecnologia i materials avançats, entre d’altres sectors.
  • Els cupons són uns instruments d’ús ràpid i flexible que les empreses bescanvien per serveis d’innovació de proveïdors acreditats.
  • Torrot i Iberital (empreses de Girona i Sant Feliu de Llobregat) són exemples de l’ús dels cupons per a nous productes i sistemes de gestió de la innovació.

La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ – l’agència per a la competitivitat de l’empresa- ha destinat 368.000 euros en dos anys per impulsar els projectes d’innovació de 125 pimes catalanes. Ho ha fet a través del Programa de Cupons a la Innovació, uns instruments de suport empresarial d’ús ràpid i flexible pensat per a les empreses que volen iniciar-se en la innovació.

Les 125 empreses catalanes beneficiàries han bescanviat els cupons per serveis d’innovació, tecnologia o ecoinnovació. Això s’ha traduït en la inversió total de prop de 830.000 euros en contractar serveis per a sectors com la manufactura avançada, la biotecnologia i els materials avançats. Existeixen tres tipologies de bons (cupons de tecnologia, cupons d’innovació i cupons d’ecoinnovació) que es duen a terme a través de proveïdors acreditats per ACCIÓ.

Els cupons de tecnologia han finançat serveis tecnològics com estudis de vigilància tecnològica o de viabilitat, així com el desenvolupament de nous productes. Pel que fa als cupons d’innovació, han impulsat implementacions de millores en els processos d’innovació de les empreses i la creació de conceptes de nous productes o serveis.

Per la seva banda, els cupons d’ecoinnovació, cofinançats conjuntament pel Departament de Territori i Sostenibilitat, ha donat suport a anàlisis de processos productius, així com a ecodisseny de productes.

L’empresa de Girona Torrot, del sector de la motocicleta, ha obtingut un cupó per al desenvolupament d’un control remot que utilitzaran els pares dels usuaris de motocicletes infantils. Aquests podran controlar remotament paràmetres del vehicle com la velocitat o la potència.

Iberital, amb seu a Sant Feliu de Llobregat i dedicada al disseny i fabricació de màquines de cafè, ha rebut dos cupons d’innovació i d’ecoinnovació. Iberital està desenvolupant el seu sistema de gestió de la innovació i, a més, ha obtingut més d’1,5M€ del programa per a pimes SME Instrument que gestiona la Comissió Europea.

ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i Inversions de Catalunya que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.

125 pimes catalanes inicien projectes innovadors a través del programa de Cupons a la Innovació d'ACCIÓ