ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El grup ‘Financial Times’ torna a reconèixer Catalunya com la millor regió per a invertir al sud d’Europa

La publicació ‘fDi Magazine’ del ‘Financial Times’ ha tingut en compte criteris com la connectivitat, el clima de negocis, el potencial econòmic, l’estratègia de captació d’inversions estrangeres o el capital humà/estil de vida.

11/02/2020 12:56
Barcelona Catalunya mapa
  • És la tercera vegada consecutiva que aquest rànquing -un dels rànquings més prestigiosos a escala internacional que utilitzen les multinacionals per estudiar futurs projectes d’inversió empresarial- situa Catalunya en aquesta posició.

La publicació ‘fDi Magazine’ del grup ‘Financial Times’ ha reconegut Catalunya com la millor regió per a invertir al sud d’Europa pel període 2020-2021. És la tercera vegada que aquest rànquing bianual -un dels rànquings més prestigiosos a escala internacional que utilitzen les multinacionals per estudiar futurs projectes d’inversió empresarial- situa Catalunya en aquesta posició. Des de l’any 2016 Catalunya és la primera regió del sud d’Europa segons aquesta classificació.

Per la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, “reconeixements com aquest posen de manifest que Catalunya és sinònim de confiança i de futur; Catalunya és una economia dinàmica, industrial, innovadora i oberta al món. Combinem el talent, un teixit empresarial de tradició industrial diversificat, amb grans infraestructures tecnològiques i de recerca, amb una posició geogràfica estratègica, fet que ens converteix en un entorn únic on invertir i fer negocis”, subratlla.

En total, per elaborar aquesta classificació, l’fDi Magazine ha analitzat unes 150 regions. Tenint compte criteris com la connectivitat, el clima de negocis, el potencial econòmic, el capital humà/estil de vida i l’estratègia de captació d’inversions estrangeres, el rànquing elaborat pel grup britànic determina que les regions més atractives del sud d’Europa el 2020 i el 2021 pel que fa a la captació d’inversió estrangera són (1) Catalunya, (2) Madrid i (3) Llombardia.

L’estratègia de captació d’inversions estrangeres a Catalunya s’articula mitjançant ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa depenent del Departament d’Empresa i Coneixement-. En concret, ACCIÓ compta amb l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres Catalonia Trade & Investment, una unitat que treballa des de Barcelona i la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ al món per captar nous projectes d’inversió estrangera a Catalunya al mateix temps que assessora de manera integral les empreses estrangeres per facilitar el procés d’inversió.

Amb aquesta estratègia, l’any 2018 -últimes dades disponibles- la Generalitat va captar 84 projectes d’inversió estrangera (+20% en comparació amb l’any anterior), que van suposar una inversió de 322 milions d’euros (+34%) i la creació de 5.455 llocs de treball (+70%). D’aquesta manera, el 2018 es va assolir la xifra més elevada de la sèrie històrica pel que fa al nombre de projectes captats per ACCIÓ i als llocs de treball creats per aquestes inversions estrangeres. De fet, i tenint en compte que per la seva volatilitat cal mesurar la inversió estrangera en períodes amplis, en l’últim quinquenni (2014-2018) el nombre de projectes materialitzats amb el suport de la Generalitat ha augmentat un 64% en comparació amb els cinc anys anteriors.

fDi European Cities and Regions of the Future 2020-21

L’estratègia de captació d’inversions estrangeres a Catalunya s'articula a través ACCIÓ i la seva àrea d'atracció d'inversions estrangeres Catalonia Trade & Investment