ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L’empresa lleidatana Biovert s’introdueix a Sud-àfrica amb una primera comanda de 17 tones de nutrició vegetal

Vinyes Castell d'Or
  • Per aquest projecte d’internacionalització Biovert ha comptat amb el suport d’ACCIÓ a través de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions a Johannesburg.
  • Amb seu a Corbins (Segrià) i 40 treballadors, Biovert exporta actualment el 70% de la seva facturació, que arriba als 9 milions d’euros.

L’empresa lleidatana Biovert, especialitzada en la producció de nutrició vegetal, s’ha introduït a Sud-àfrica a través d’un acord amb un distribuïdor local que li ha permès exportar una primera comanda de 17 tones de bioestimulants. Els productes de l’empresa es distribuiran directament a agricultors o a botigues especialitzades del país.

Per aquest projecte d’internacionalització Biovert ha comptat amb el suport d’ACCIÓ –l’agència de la Generalitat de Catalunya per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- a través de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions a Johannesburg.

Biovert es dedica a l’elaboració a Catalunya de productes per a la millora del rendiment i la qualitat dels cultius, a partir de la seva pròpia tecnologia. És el cas de bioestimulants, fertilitzants, condicionadors de sòl i aigua o productes per a l’aportació de nutrients o per incrementar la resistència per a tot tipus de cultius. Amb seu a Corbins (Segrià), factura actualment 9 milions d’euros, aproximadament el 70% del qual és resultat de l’exportació. L’empresa celebra aquest 2018 trenta anys i compta amb al voltant de 40 treballadors.

D’acord amb el Business Unit Manager de Biovert per a Àfrica, Juan Giménez, “Sud-àfrica és un país amb molt potencial, on l’agricultura té un pes molt important sobre l’economia i que ofereix moltes hectàrees de terreny per a cultius molt diversos”. Segons Giménez, l’objectiu de l’empresa per a aquest mercat és “arribar a exportar 10 contenidors de productes cada any i incrementar entre un 20 i un 25% les vendes durant els propers cinc anys”.

Biovert ja està present en mercats del Nord d’Àfrica, com el Marroc, Algèria, Egipte i Tunísia, però espera ampliar la seva presència al continent gràcies a aquest acord. D’altra banda, Giménez destaca l’experiència de l’empresa en altres mercats “molt diferents però que tenen agricultures molt similars a la sud-africana i treballen cultius semblants com les hortalisses, algunes fruites, la soja o el blat de moro, com és el cas de Mèxic, Turquia o Grècia, fet que els permet aplicar els seus coneixements en aquest país.

Per a l'empresa, "Sud-àfrica és un país amb molt potencial, on l’agricultura té un pes molt important sobre l’economia"