ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Una quinzena de clústers de Catalunya i Corea del Sud potencien noves oportunitats de negoci

El Departament d’Empresa i Coneixement, a través d’ACCIÓ, ha organitzat a Barcelona la sisena edició de l’International Intercluster Meeting per fomentar noves sinergies i col·laboracions entre clústers catalans i coreans en àmbits relacionats amb l’energia i la mobilitat sostenible.

05/11/2018 12:00
International Intercluster Corea
  • A banda de mantenir reunions i intercanviar bones pràctiques entre clústers, la delegació també ha visitat el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC) i l’Espai Catalonia Clústers.
  • En ocasions anteriors, l’International Intercluster Meeting ha comptat amb la participació de clústers de Noruega, Dinamarca, Auvergne-Rhône-Alpes (França), Llombardia (Itàlia) i Colòmbia.

Una quinzena clústers de Catalunya i Corea del Sud han participat aquest dilluns a Barcelona en la sisena edició de l’International Intercluster Meeting amb l’objectiu de potenciar sinergies i aliances estratègiques entre els clústers dels dos territoris. La jornada està organitzada per ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement–, juntament amb la Korea Industrial Complex Corporation (KICOX), una entitat afiliada al Ministeri de Comerç, Indústria i Energia coreà, dedicada al suport dels clústers.

Així, els clústers catalans de sectors com la domòtica, l’aigua o l’energia eficient, entre d’altres, han intercanviat bones pràctiques i oportunitats de col·laboració amb les entitats coreanes. Els representants dels clústers de les dues regions han pogut presentar els seus projectes i han participat en activitats de networking per buscar oportunitats de negoci.  A més, durant la jornada la delegació de clústers de Corea del Sud també ha visitat el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC) i l’Espai Catalonia Clústers, un espai de coworking de 400 m2 per als clústers catalans.

De fet, el passat mes d’octubre Catalunya va ser convidada com a regió de referència per exposar la seva experiència en política de clústers a la principal trobada sobre aquest àmbit de Corea del Sud. Un acte que es va celebrar a Seül i va reunir a l’ecosistema de clústers coreà, entre membres de la xarxa KICOX, empresaris i representants del govern de Corea.

La trobada entre clústers catalans i coreans és la sisena edició de l’International Intercluster Meeting organitzat per ACCIÓ, que en ocasions anteriors s’ha celebrat amb Noruega, Dinamarca, la Regió d’Auvergne-Rhône-Alpes (França), la regió de Llombardia (Itàlia) i Colòmbia.

Els clústers catalans que hi han participat són el Clúster de l’Automoció (CIAC), el Clúster de Materials Avançats (MAV), l’Associació Clúster Digital de Catalunya, el Catalan Water Partnership (CWP), el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC), el Clúster d’Il·luminació de Catalunya (CICAT), el Packaging Cluster i el Clúster de la domòtica, immòtica i smartcities (Domotys). Per la seva banda, els clústers coreans convidats a la jornada han estat dels àmbits de l’energia i la mobilitat sostenible provinents del Korea Institute for Advancement of Technology (KIAT), Chungnam Technopark, Gwangju Technopark, Gyeongbuk Technopark i de KICOX.

Catalunya, compta amb més de 25 anys d’experiència en el desenvolupament de clúster, mitjançant el programa Catalonia Clusters. Una iniciativa impulsada per ACCIÓ amb l’objectiu de promoure l’agrupació d’empreses i entitats d’un mateix sector per compartir recursos, crear sinèrgies i projectar-se internacionalment. Actualment, els 28 clústers catalans del programa agrupen 2.200 empreses amb una facturació de 74.000 milions d’euros i més de 300.000 treballadors.

La delegació de clústers de Corea visitarà l’Espai Catalonia Clústers impulsat per ACCIÓ el 2016, un espai de coworking de 400m2

Serveis relacionats