ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La startup catalana Pista Negra Sports crea unes botes que s’utilitzen tant per esquiar com per a calçat de carrer

Pista Negra
  • Pista Negra Sports és una de les 10 startups que participa al programa d’acceleració Empenta impulsat per la Generalitat a través d’ACCIÓ, juntament amb ESADE i ESADECREAPOLIS que té com objectiu accelerar el creixement d’empreses emergents en fases inicials.
  • L’empresa emergent, que destina els seus productes a esquiadors de nivell mig i alt i a professionals del sector, preveu començar a comercialitzar el seu producte a finals del 2020 a Espanya, Andorra i zones del Sud de França.

La startup catalana Pista Negra Sports ha desenvolupat unes botes que es poden utilitzar tant per esquiar com per a calçat de carrer. Es tracta d’una bota formada per una exoestructura de fibra de carboni que aporta la rigidesa necessària per esquiar amb seguretat que es combina amb un botí amb sola flexible que permet caminar amb comoditat.

Pista Negra Sports, que ja ha patentat el seu producte, és una de les 10 startups catalanes que participa al programa d’acceleració Empenta impulsat per ACCIÓ –l’agència de la Generalitat de Catalunya per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement,- conjuntament amb ESADE i ESADECREAPOLIS amb l’objectiu d’accelerar el creixement d’empreses que es troben en fases inicials per al que els seus productes arribin al mercat i trobin finançament.

La gran diferència respecte a les botes tradicionals és que aquesta exoestructura permet el control dels esquís sense comprimir el peu i la cama”, explica Sergi Garcia-Alsina, fundador de Pista Negra i antic alumne d'ESADE. Aquest sistema està associat un botí còmode i impermeable, similar a les botes de trekking, amb una sola flexible i que evita pressions doloroses. Les botes tradicionals, formades per una carcassa de plàstic que comprimeix el peu i la cama, proporcionen la rigidesa necessària per controlar i conduir l’esquí, però “aquesta estructura provoca que les botes siguin molt incòmodes i poc versàtils, de manera que caminar és pràcticament impossible i sempre és necessari canviar-se el calçat per desplaçar-se”, afegeix.

A més, les botes – que pesen menys que les tradicionals que s’utilitzen actualment- inclouen un mecanisme de connexió i desconnexió, que en mode marxa permet caminar i en posició esquí ofereix la mateixa funcionalitat que les botes d’esquí tradicionals. “En posició marxa, l’esquiador només ha d’aixecar una peça de la bota per alliberar el moviment de la cama i flexibilitzar la sola, de manera que permet caminar còmodament. Per tornar al mode esquí, es col·loca una altra vegada la peça per tal de tornar a donar la rigidesa necessària per controlar els esquís”, argumenta. D’aquesta manera, s’aconsegueixen resoldre problemes com la incomoditat i el dolor, sense perdre el control i la seguretat que ofereixen les botes convencionals a l’hora d’esquiar.

Les botes d’esquí desenvolupades per l’empresa emergent catalana estan pensades per esquiadors de nivell mig i alt i per professionals del sector. “Els monitors d’esquí o els treballadors de pista, que passen moltes hores amb les botes posades, valoraran molt els avantatges d’aquestes noves botes”, destaca el fundador de la startup. Pista Negra Sports vendrà les seves botes a través d’un canal e-commerce per arribar directament al consumidor final i també mitjançant distribuïdors per comercialitzar-les a botigues especialitzades. La startup catalana ja ha creat tres prototips i durant el 2017, amb l’últim prototip plenament funcional, va realitzar proves a pista amb diversos professionals del món de l’esquí.

Pista Negra Sports, fundada al 2017, preveu començar la comercialització del seu producte durant la temporada d’esquí del 2020 a Espanya, Andorra i el Sud de França i posteriorment, vendre les botes a nivell europeu i als Estats Units. La startup, que iniciarà una ronda de finançament per la fase d’industrialització, ha rebut el premi a l’empresa més innovadora al Sport Summit organitzat per l’Agència per al desenvolupament econòmic de la regió d’Occitània (Ad’Occ).

 

 

 

Les botes desenvolupades per l'empresa estan pensades per esquiadors de nivell mig i alt i per professionals del sector