ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La biofarmacèutica índia Intas Group duplica la seva plantilla a Barcelona en els últims tres anys

L’empresa, present a Catalunya amb dues filials des del 2005, ha passat de 50 treballadors al 2016 als 100 actuals i ha augmentat la superfície de les seves instal·lacions fins als 1.000m2.

La plantilla d'Intas a Barcelona
  • La seu de Barcelona, que s’ha convertit en la segona filial més important a Europa per al grup, es dedica a la comercialització de medicaments injectables oncològics genèrics i biosimilars per a hospitals.
  • L’empresa compta amb el suport d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement.

L’empresa biofarmacèutica índia Intas Group ha duplicat la seva plantilla a Barcelona en els últims tres anys i s’ha convertit en la segona filial més important del grup després de la del Regne Unit. En concret, l’empresa ha passat de 50 treballadors el 2016 als 100 actuals.  

El grup Intas, que es dedica a la investigació, desenvolupament i fabricació de medicaments genèrics (farmacèutics i biològics), compta amb el suport d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement-.

El seu vincle amb Barcelona comença l’any 2005, quan hi va constituir Intas Pharmaceuticals, la seva filial a l’Estat espanyol, amb l’objectiu de comercialitzar llicències per a tercers a nivell mundial. Més endavant, al 2009, es va crear l’altra filial del grup, Accord Healthcare, per comercialitzar directament els propis medicaments genèrics i biosimilars (medicaments més complexos que són similars a altres medicaments biològics, però que tenen una aplicació més específica) d’ús hospitalari. Des de fa dos anys aquesta filial és responsable del negoci del grup al sud d’Europa, ja que Accord també comercialitza els seus injectables a Portugal, Itàlia i Grècia.

També en aquest període, les dues filials, que comparteixen seu al World Trade Center de Barcelona, han augmentat la superfície de les oficines fins als 1.000m2 per acompanyar el creixement de la plantilla del grup.

Segons el director de les dues filials d’Intas Group grup a Barcelona, Marc Comas, l’empresa va decidir establir aquesta seu a Barcelona “pel prestigi que té la ciutat a escala mundial, per la disponibilitat de talent internacional que ofereix, que te un bon domini d’idiomes com l’anglès”. Segons Comas, “a dia d’avui el 74% de la plantilla ubicada a Barcelona disposa d’estudis universitaris o superiors, tenim treballadors de 9 nacionalitats diferents i el 64% són dones”.

El grup biofarmacèutic d’origen familiar té la seva seu central a Ahmedabad (Índia), on hi té quatre plantes de fabricació certificades per la FDA d’Estats Units i l’EMA d’Europa, a més de centres d’R+D+i. També disposa de dues plantes farmacèutiques al Regne Unit i una altra a Mèxic. La seva facturació anual ascendeix als 1.700 milions de dòlars. Compten amb una plantilla global de 14.000 treballadors, dels quals més de 400 són personal científic i investigador. Intas Group està present en més de 85 països arreu del món i té aliances amb les principals empreses farmacèutiques per al desenvolupament i distribució dels seus productes.

En concret, l’empresa compta amb suport de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ. Aquesta unitat treballa des de Barcelona i la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ al món per captar nous projectes d’inversió estrangera a Catalunya al mateix temps que assessora de manera integral les empreses estrangeres per facilitar el procés d’inversió.

L’empresa ha passat de tenir a Barcelona 50 treballadors el 2016 als 100 actuals.