ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Barcelona acull per primera vegada la trobada d’inversors en biomedicina més important d’Europa

BioEquity

Barcelona acollirà la setmana vinent per primera vegada l’esdeveniment Bio€quity Europe, la trobada d’inversors de l’àmbit de la biomedicina més important d’Europa. Organitzat per BioCentury i EBD Group, aplegarà més de 550 delegats internacionals procedents de 20 països. El Comitè Amfitrió Regional està format per ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement-, Biocat, Ysios Capital, CataloniaBio & HealthTech.

En el marc de la presentació d’aquesta trobada aquest dijous al matí, el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, ha assegurat que “és un esdeveniment que va més enllà de dos dies, ja que posiciona i dona visibilitat al sector de les ciències de la vida català a escala internacional”. En aquest sentit, ha subratllat que “esdeveniments com Bio€quity són clau per aconseguir més finançament, més diversificat, més internacional i més especialitzat”.

Durant la seva intervenció, Romero ha destacat que “l’ecosistema català de les ciències de la vida és molt robust i rellevant: és el segon sector en nombre d’startups a Catalunya, mentre que representa el 42,6% de la inversió estrangera i el 45% de les exportacions de l’Estat espanyol d’aquest sector”. A la roda de premsa també hi ha participat el director general de Biocat, Jordi Naval, el Managing Partner d’Ysios Capital, Joël Jean-Mairet, i el president de CataloniaBio & HealthTech, Jaume Amat.

De fet, aquest dijous al matí s’ha donat a conèixer en el marc de la presentació d’aquesta trobada que les startups catalanes del sector de les ciències de la vida van captar el 2018 un total de 106 milions d’euros de finançament, un 1,9% més que l’any anterior. L’informe, elaborat per CataloniaBio & HealthTech i EY, apunta que més de la meitat d’aquest finançament (61,3 milions) va provenir de fons de capital risc, i que tres de cada quatre euros de capital risc captat per les start-ups biomèdiques catalanes (75%) era de rondes d’inversió amb participació estrangera.

Les startups catalanes del sector de les ciències de la vida van captar el 2018 un total de 106 milions d’euros de finançament, un 1,9% més que l’any anterior

Serveis relacionats