ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La startup d’origen britànic Scaled Robotics s’estableix a Barcelona

Scaled Robotics
  • La startup ha rebut el suport d’ACCIÓ per establir-se a Catalunya.
  • Scaled Robotics compta amb una plantilla de 7 treballadors a Barcelona, des d’on treballa per a constructores internacionals del Regne Unit, els Països Baixos o Noruega.

La startup d’origen britànic Scaled Robotics, especialitzada en la digitalització de la construcció, s’ha establert a Barcelona on ha obert la seva primera seu amb set treballadors. Per iniciar la seva activitat a la capital catalana la startup ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

L’empresa emergent dissenya i fabrica robots autònoms que circulen per les zones d’obres en construcció, les escanegen automàticament i posteriorment dissenyen mapes en 3D amb la informació que recopilen. Aquesta informació s’emmagatzema automàticament al núvol, fet que permet comprovar i avaluar gairebé en temps real el ritme de treball o l’execució del projecte així com detectar possibles errors.

Segons el CEO de la startup, Stuart Maggs, “el problema és que dissenyem digitalment, però encara construïm manualment”. D’acord amb Maggs, “els dissenyadors poden produir models molt acurats en 3D però és una persona sobre el terreny qui durà a terme la construcció, emprant eines obsoletes i procediments propensos a l’error humà”.

L’objectiu de Scaled Robotics és “reduir la distància entre el món digital i el físic a través de robots autònoms i mòbils que generen mapes en 3D automàticament per poder saber en quin punt es troba una construcció, detectar errors i establir si s’adequa al ritme de la planificació o als models que els arquitectes han dissenyat digitalment”, subratlla. Aquest procediment es realitza en un màxim de 24 hores per tal que l’equip pugui intervenir en cas que es detecti alguna problemàtica. La startup està treballant per oferir funcionalitats predictives que facilitin l’anticipació a possibles errors per tal d’evitar-los.

Scaled Robotics compta actualment amb una plantilla de set professionals altament qualificats, com ara experts en robòtica i en visió per computació, enginyers especialitats en diverses àrees, matemàtics i arquitectes. D‘acord amb Maggs, “Barcelona és el lloc ideal per incubar una empresa perquè ofereix accés a talent; la ciutat per si mateixa és una eina d’atracció de professionals”. “Ens ofereix un espai d’oficines al districte 22@ que ens permet prosperar” Des de la capital catalana, la startup treballa principalment per a empreses constructores internacionals del Regne Unit, els Països Baixos o Noruega.

En concret, l’empresa emergent ha rebut el suport de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ. Aquesta unitat treballa des de Barcelona i la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ al món per captar nous projectes d’inversió estrangera a Catalunya al mateix temps que assessora de manera integral les empreses estrangeres per facilitar el procés d’inversió.

 

*Des de gener del 2023, Scaled Robotics s'anomena Naska.AI 

La startup està treballant per oferir funcionalitats predictives que facilitin l’anticipació a possibles errors

Serveis relacionats