ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L’empresa catalana CELO s’introdueix a l’Àfrica Subsahariana amb la venda de 90.000 caixes de productes per la construcció

Una de les botigues que distribueixen els productes de CELO
  • L’empresa ha rebut el suport d’ACCIÓ a través de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions a Ghana.
  • Amb una facturació de 64 milions d’euros, CELO compta amb quatre plantes de producció, a més de diferents centres logístics arreu del món.

L’empresa catalana CELO, especialitzada en la fabricació de sistemes de fixació per a la construcció i la indústria, s’ha introduït a l’Àfrica Subsahariana a través d’un acord amb un dels principals distribuïdors del sector a Costa d’Ivori. L’empresa ha tancat aquest 2019 les seves primeres comandes de productes que inclouen, en conjunt, 90.000 caixes de material com cargols, sistemes de fixació i subjecció. En cadascuna d’aquestes caixes hi caben un miler d’unitats d’aquests productes.

Per a aquest projecte d’expansió, CELO ha comptat amb el suport d’ACCIÓ –l’agència de la Generalitat de Catalunya per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- a través de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions a Ghana. De fet, l’empresa catalana va participar en una missió comercial a Costa d’Ivori i Camerun organitzada conjuntament entre ACCIÓ amb Pla Metall-Foment.

Amb aquest acord, els productes de CELO estan disponibles a les 14 botigues pròpies del seu distribuïdor, situades a la ciutat d’Abidjan -un dels principals nuclis comercials de Costa d’Ivori- així com a altres punts de venda situats arreu del país, als quals serveix aquest distribuïdor especialitzat en els sectors de la construcció i industrial.

L’empresa catalana va començar a analitzar el mercat africà fa uns tres anys i ja treballava al nord del continent, però fins ara no havia entrat a l’Àfrica subsahariana. D’acord amb l’Export Manager de CELO a l’Àfrica, Ali Mardi, Costa d’Ivori “és un mercat emergent molt interessant, amb una demanda creixent i projectes molt grans al sector de la construcció”. Mardi subratlla, tot i això, que “cada mercat africà té les seves pròpies particularitats i s’han d’estudiar cas a cas totes les oportunitats que ofereixen”. CELO té ara com a proper objectiu introduir-se als mercats de Senegal i Camerun.

El grup CELO, amb seu central a Castellar del Vallès, compta amb una plantilla de més de 380 treballadors repartits en quatre plantes de producció a la Xina, els Estats Units i Alemanya, que se sumen a la de Catalunya. A banda, l’empresa compta també amb diversos centres logístics en diferents continents. CELO va tancar el 2018 amb una facturació de 64 milions d’euros, que espera incrementar aquest 2019.

El grup CELO compta amb una plantilla de més de 380 treballadors repartits en quatre plantes de producció arreu del món