ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Més de 1.100 empreses catalanes ofereixen la seva tecnologia, material i capacitat de producció per fer front a la Covid-19

Es tracta d'empreses que s'han registrat en el ‘marketplace’ digital de l'agència ACCIÓ del Departament d'Empresa i Coneixement que aglutina les empreses catalanes que poden oferir les seves capacitats per fer front a l'emergència sanitària provocada per la Covid-19

01/04/2020 02:30
Marketplace empresarial d'ACCIÓ
  • Aquest portal web, posat en marxa la setmana passada, té un doble objectiu: proveir de material el sistema sanitari de Catalunya i que la indústria catalana compti amb el material de protecció necessari per poder desenvolupar la seva activitat amb seguretat.
  • ACCIÓ ja ha validat més de 600 d’aquestes 1.100 empreses, que es poden consultar en temps real al web marketplace-covid19.

Un total de 1.160 empreses catalanes ja han ofert la seva tecnologia, material i capacitat de producció per fer front a l’emergència sanitària provocada per la Covid-19. Es tracta d’empreses que s’han registrat en un marketplace digital creat pel Departament d’Empresa i Coneixement a través d’ACCIÓ que recull ofertes i demandes i posa en contacte les empreses que ofereixen les seves capacitats amb les que en necessiten.

L’objectiu és proveir de material el sistema sanitari de Catalunya i que la indústria catalana compti amb el material de protecció necessari per poder desenvolupar la seva activitat amb seguretat. També recull iniciatives de teletreball, impressió 3D i altres eines innovadores que permetin fer front a la crisi sanitària amb noves tecnologies i metodologies empresarials.

ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa- ja ha validat més de 600 empreses catalanes que s’han registrat en aquest marketplace, posat en marxa la setmana passada. Són empreses que ofereixen les seves capacitats o que tenen demandes en els àmbits de les mascaretes quirúrgiques i de seguretat, les matèries primeres necessàries per produir productes sanitaris (teixits, elàstics, plàstics,...), productes EPI i material sanitari de protecció, respiradors, desinfectants, plataformes de teletreball, serveis i materials d’impressió 3D.

Les empreses poden oferir les seves capacitats al web marketplace-covid19, mentre que també hi poden accedir les que tinguin demandes en aquest àmbit. Així, a través d’aquesta iniciativa, es poden unir empreses i fabricants de diferents punts de la cadena de producció per garantir des del subministrament fins la fabricació de solucions que permetin fer front a l’emergència sanitària. Es vol fomentar així la col·laboració empresarial i posar a disposició del sistema sanitari la solidesa i capacitats industrials de l’ecosistema empresarial català.

‘ACCIÓ Virtual Desk’

Aquest marketplace s’emmarca dins de la iniciativa ‘ACCIÓ Virtual Desk’, a través de la qual s’han reforçat els canals telemàtics d’ACCIÓ per garantir l’atenció a les empreses tot i la situació causada pel coronavirus, que ha provocat que professionals d’empreses catalanes desenvolupin la seva activitat mitjançant el teletreball. L’objectiu és donar resposta a qualsevol dubte, consulta o casuística vinculats a l’exportació, problemes en la cadena de subministrament o consultes sobre mobilitat de mercaderies, entre d’altres, i minimitzar l’afectació d’aquesta situació excepcional en l’activitat diària de les empreses.

En aquest sentit, per exemple, ACCIÓ ha elaborat un mapa interactiu que permet conèixer a l’empresa l’estat de les fronteres en termes de transport terrestre, aeri i marítim, ja que la crisi sanitària ha obligat a gran part dels països a prendre mesures per reduir el nombre d’infectats. Una d’aquestes mesures ha estat la de restricció de la mobilitat, sigui de passatgers o mercaderies.

D’aquesta manera, ACCIÓ ha reforçat tecnològicament la capacitat dels serveis de videoconferències i els xats en temps real per tal que les empreses puguin continuar treballant els seus projectes en els àmbits de la internacionalització o la innovació empresarial. Així, aquest sistema d’atenció no-presencial permet oferir resposta immediata a consultes concretes d’empreses o fer el seguiment de projectes empresarials, ja siguin nous o iniciats anteriorment.

A més, ACCIÓ també reforça l’Oficina Tècnica de Barreres a la Internacionalització, creada fa dos anys amb l’objectiu d’ajudar de manera personalitzada i gratuïta les pimes a superar els obstacles quan exporten o importen. Per exemple, per mitigar l’impacte del Brexit per a l’economia catalana, ACCIÓ va activar un servei ofert des d’aquesta oficina per assessorar les empreses catalanes per preparar plans de contingència per afrontar el procés de sortida del Regne Unit de la Unió Europea.

 

L'agència activa el servei ACCIÓ Virtual Desk per minimitzar l'afectació d'aquesta situació excepcional sobre els projectes empresarials