ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

100 escoles de Xile faran servir el ‘software’ de l’empresa catalana Glifing per millorar el nivell de lectura dels alumnes

L’empresa de Sant Just Desvern ha tancat un acord amb el Ministeri d’Educació xilè per realitzar una primera prova pilot amb 10.000 alumnes d’entre 6 i 8 anys durant el curs de l'any 2021

21/03/2021 11:00
100 escoles de Xile faran servir el ‘software’ de l’empresa catalana Glifing per millorar el nivell de lectura dels alumnes
  • Per aquest projecte d’internacionalització, l’empresa ha comptat amb el suport d’ACCIÓ a través de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions de Catalunya a Santiago de Xile.
  • Glifing, que disposa del seu programari en català, castellà, euskera, gallec i anglès, compta amb 21 treballadors i ofereix la seva solució a escoles, consultoris i particulars.

L’empresa catalana Glifing, de Sant Just Desvern (Baix Llobregat), ha tancat un acord amb el Ministeri d’Educació de Xile per tal d’introduir el seu software d’entrenament de la lectura a 100 escoles del país. L'empresa realitzarà una prova pilot amb 10.000 infants d’entre 6 i 8 anys durant el curs de l'any 2021 amb l’objectiu d’acabar introduint el programari a totes les escoles xilenes.

Per aquest projecte d’expansió internacional a Xile, l’empresa catalana ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa, -depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- a través de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Santiago de Xile.

Glifing ofereix un programari que s’adapta de forma individual al nivell de cada usuari per tal d’acompanyar-lo en el procés d’aprenentatge o millora de la seva capacitat lectora. Sorgit en un principi per detectar i tractar els problemes de lectura dels infants amb dislèxia, l’empresa ha anat adaptant el seu producte per tal que resulti un suport rellevant per treballar la lectura i la comprensió lectores a tots els nivells, convertint-se en una eina per a la detecció precoç de possibles problemes que afectin la lectura.

Després de realitzar una missió comercial organitzada per ACCIÓ a Xile, finalment el 2020, Glifing i SBS, el seu col·laborador al país, van tancar un acord amb el Ministeri d’Educació emmarcat en el Pla Nacional Leo Primero. Per a aquest projecte, l’empresa ha realitzat un barem del nivell lector de la població infantil xilena per a cada franja d’edat. “Avaluarem cada infant amb aquest barem comparat amb la mitjana de la seva edat i després el software s’anirà adaptant a la seva edat lectora i no a la cronològica”, explica Montserrat Garcia, directora general de Glifing.

L'entrenament de lectura individualitzat es realitza amb un ordinador o tauleta en un format de joc. Cada infant hi dedica entre 15 i 20 minuts, durant quatre sessions a la setmana. El programa permet treballar, a més, habilitats cognitives com la memòria, l'atenció, així com la comprensió lectora.

Durant aquest període de prova pilot a Xile, afegeix Garcia, “també formarem les escoles per maximitzar l’impacte de l’eina que els oferim”. Així, el programari de Glifing permet que “cada alumne aconsegueixi el seu màxim potencial treballant de forma personalitzada segons les seves necessitats”, afegeix.

Glifing, ubicada a Sant Just Desvern i amb 21 treballadors, ja ofereix la seva solució a infants de 18 països a través de més de 500 consultoris i 200 escoles. A més, unes 200 famílies també utilitzen el seu software directament a través del seu portal web. Actualment, Glifing funciona en català, castellà, euskera, gallec, anglès i en l’adaptació a la variant del castellà que es parla a l’Argentina i l’Uruguai.

Glifing ofereix un programari que s’adapta de forma individual al nivell de cada usuari per tal d’acompanyar-lo en el procés d’aprenentatge o millora de la seva capacitat lectora