ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La startup Abzu tanca una ronda d’inversió de 6 milions d’euros

L’empresa ‘deeptech’, amb seu a Barcelona i Dinamarca, desenvolupa des de Catalunya una plataforma d’intel·ligència artificial que actualment aplica a l’àmbit farmacèutic per accelerar el desenvolupament de nous medicaments

30/05/2021 11:00
La startup Abzu tanca una ronda d’inversió de 6 milions d’euros
  • Per establir-se a Catalunya, l’empresa va comptar amb el suport de la Generalitat a través d’ACCIÓ.
  • La ronda d’inversió permetrà a la startup enfortir l’equip de desenvolupament del producte tecnològic de l’empresa, que està ubicat a Barcelona.

La startup catalano-danesa Abzu, amb seu a Barcelona i Copenhaguen, ha tancat una ronda d’inversió de 6 milions d’euros en fase seed. La ronda permetrà a l’empresa emergent enfortir l’equip de desenvolupament del producte tecnològic de la startup, que està ubicat a Barcelona, amb l’objectiu d’accelerar el desenvolupament de la seva pròpia tecnologia d’intel·ligència artificial.

L’empresa es va fundar el 2018 simultàniament a Catalunya i Dinamarca i actualment compta amb 18 treballadors, amb la previsió d’arribar a una plantilla de 30 persones aquest 2021. Per establir-se a Barcelona, la startup va comptar amb el suport d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-.

Abzu ha desenvolupat una tecnologia pròpia d’intel·ligència artificial que, gràcies a l’aplicació d’un algoritme, actua com un simulador que identifica relacions entre fonts de dades. Això permet fer prediccions precises i trobar solucions matemàtiques a problemes complexos, fet que en permet la interpretació dels resultats i facilita la presa de decisions per part dels científics. En aquest sentit, actualment l’empresa destina aquesta solució al sector farmacèutic per accelerar els processos de desenvolupament de nous medicaments i els estudis clínics, tot i que l’empresa té per objectiu ampliar els sectors d’actuació en el futur.

Segons la responsable de Desenvolupament de Negoci d’Abzu a Barcelona, Elizabeth Gil-Roldán, els responsables d’Abzu van decidir obrir oficines de manera simultània a Dinamarca i Catalunya “per la dificultat de trobar talent a Dinamarca, ja que sobretot buscàvem programadors i desenvolupadors de software”. Gil-Roldán subratlla que “aquesta ronda d’inversió impulsarà l’activitat de les oficines de Barcelona per enfortir el gruix de l’equip de desenvolupament del producte tecnològic, que està ubicat principalment en aquesta ciutat, i reforçar l’estratègia comercial i les col·laboracions acadèmiques”.

A la ronda, que es destinarà tant a les oficines de Barcelona i Copenhaguen, hi han participat principalment inversors internacionals dels Països Nòrdics com Seed Capital, Inventure i PreSeed Ventures, així com diversos business angels. Abzu ha entrat a formar part recentment del clúster català CataloniaBio & HealthTech.

1.700 startups a Catalunya

Segons dades d’ACCIÓ, actualment hi ha 1.700 startups a Catalunya, un 60% de les identificades fa cinc anys. Aquestes empreses emergents són responsables de 17.500 llocs de treball a Catalunya, amb una ocupació mitjana per empresa de 10 treballadors i amb un fort component internacional. Així, el 26% dels treballadors d’startups a Catalunya són estrangers, un 20% en el cas dels fundadors. Aquesta presència internacional a les startups catalanes ha anat incrementant els darrers anys, mostra de l’atractiu de Barcelona en la captació de talent internacional.

L’empresa es va fundar el 2018 simultàniament a Catalunya i Dinamarca i actualment compta amb 18 treballadors, amb la previsió d’arribar a una plantilla de 30 persones aquest 2021