ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La startup catalana AldoraTech crea un tipus de dron fet amb impressió 3D per a l’entrega de paquets d’última milla

La startup catalana AldoraTech crea un tipus de dron fet amb impressió 3D per a l’entrega de paquets d’última milla
  • Amb seu a Almacelles (Lleida), AldoraTech ha rebut un ajut directe de 75.000 euros de la línia Startup Capital d’ACCIÓ per a startups tecnològiques en fase inicial.
  • De moment l’empresa destina els drons a complexos industrials i equipaments hospitalaris per transportar components o material sanitari amb la previsió de poder operar a les ciutats a partir del 2023.

La startup catalana AldoraTech ha creat un tipus de dron per al lliurament de paquets d’última milla amb l’objectiu de reduir el temps de lliurament i disminuir un 80% les emissions de CO2 relacionades amb el transport logístic. Es tracta d’una aeronau modular dissenyada i creada íntegrament a Almacelles (Lleida) i fabricada majoritàriament amb impressió 3D i materials compostos avançats.

Per al desenvolupament d’aquest producte l’empresa ha comptat amb un ajut de 75.000 euros de la línia Startup Capital d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-, destinada a donar suport a les fases inicials de les empreses emergents tecnològiques. L’empresa, fundada per tres enginyers aeronàutics, va néixer el 2021.

El dron creat per AldoraTech té una mida de gairebé un metre i mig i és capaç de transportar paquets de fins a 3 kg. Amb una autonomia de 60 kilòmetres, funciona amb una bateria elèctrica i es connecta al cloud per rebre les indicacions del centre de comandament. A més, segons explica el CEO d’AldoraTech, Eduard Gómez, “hem creat un dron modular, de manera que si un client necessita transportar paquets més grans, podem fer l’aeronau més gran: com que el disseny i construcció el fem directament nosaltres i el produïm majoritàriament amb impressió 3D ens podem adaptar”.

El nostre objectiu és començar a introduir aquests drons a les ciutats cap el 2023 a mesura que avanci la normativa de la Unió Europea per fer les entregues d’última milla, és a dir, entregar els paquets d’empreses logístiques directament als clients particulars”, destaca Gómez. “Estem en contacte amb empreses tecnològiques i fent proves pilot de concepte per estudiar, per exemple, si és millor entregar el paquet a hubs tipus taquilla o al terrat dels edificis”, explica.

De moment, AldoraTech ha creat un mecanisme que permet al dron entregar un paquet sense necessitat d’aterrar gràcies a la tecnologia de visió per computador. L’aeronau es queda estàtica a l’aire i fa descendir el paquet per un cable mentre analitza en temps real el terreny per si hi ha un obstacle, un objecte o una persona. Aquesta tecnologia ja es pot aplicar per transportar components o peces dins de complexos industrials de grans dimensions i material sanitari (vacunes o medicaments, per exemple) en el cas de complexos hospitalaris.

Presentació al 4 Years From Now (4YFN)

AldoraTech és una de les 36 startups catalanes que presentaran les seves propostes tecnològiques al pavelló català del 4 Years From Now (4YFN), organitzat per ACCIÓ. Concretament, AldoraTech comptarà amb un estand a la fira els dies 28 de febrer i 1 de març. El llistat complet de startups presents al pavelló català es pot trobar al web 4 Years From Now (4YFN).

El dron creat per la startup té una mida de gairebé un metre i mig i és capaç de transportar paquets de fins a 3kg