ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L’empresa química-farmacèutica japonesa AGC invertirà 90M i crearà 100 llocs de treball amb l’ampliació de la fàbrica de Malgrat de Mar

La inversió permetrà a l’empresa augmentar un 30% la capacitat de producció de principis actius farmacèutics amb la construcció d’una nova planta de 7.500m2 que entrarà en funcionament el 2024

L’empresa química-farmacèutica japonesa AGC invertirà 90M i crearà 100 llocs de treball amb l’ampliació de la fàbrica de Malgrat de Mar
  • Per aquest projecte d’expansió l’empresa compta amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball.
  • La companyia, que és present a Catalunya des del 2019, compta amb més de 55.000 treballadors a escala internacional i una facturació superior als 12.700 milions d’euros.

L’empresa química-farmacèutica japonesa AGC Pharma Chemicals invertirà 90 milions d’euros i crearà 100 llocs de treball qualificats amb l’ampliació de la fàbrica de la companyia ubicada a Malgrat de Mar (Maresme). L’objectiu és augmentar un 30% la capacitat de producció de principis actius farmacèutics amb la construcció d’una nova planta de producció de 7.500m2 que estarà en funcionament el 2024. Ho han anunciat aquest dimarts el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, i el CEO d’AGC Pharma Chemicals Europe, Akihiro Kadokura.

Per aquest projecte d’inversió a Catalunya l’empresa compta amb el suport d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- mitjançant la unitat de captació d’inversions estrangeres Catalonia Trade & Investment. Segons dades d’ACCIÓ, actualment hi ha 270 filials d’empreses japoneses ubicades a Catalunya.

Després de mantenir una reunió de treball amb els directius de la companyia, el conseller Torrent ha subratllat la importància de “l’aposta d’AGC per Malgrat de Mar, el Maresme i el nostre país d’una companyia de referència, que reforça el seu projecte a Catalunya i ens posiciona a escala global en el sector farmacèutic”. En aquest sentit, Torrent ha assegurat que es tracta d’un sector “estratègic i clau” i que “encara ho serà més en el futur”. “S’estan decidint inversions clau en aquest sector i projectes com els d’AGC ens ajuden a explicar al món que a Catalunya es concentren actius que ens fan molt competitius, com un sistema de recerca i salut molt potents i un fort entorn empresarial”, ha apuntat.

Per la seva banda, el CEO d’AGC Pharma Chemicals Europe, Akihiro Kadokura, ha assegurat que “estem molt contents d’anunciar una gran expansió de la planta de producció amb una inversió de 90 milions d’euros que crearà 100 llocs de treball”. Kadokura ha destacat que serà “una planta més moderna i tecnològica” i ha subratllat que “Catalunya és un centre d’indústria química i farmacèutica amb talent en aquest camp”.

Les noves instal·lacions comptaran amb reactors d’entre 1,5 i 7,5 m3 per produir més volum de principis actius farmacèutics -un mercat que està creixent a un ritme del 7% anual, segons AGC- i espai addicional per a futures inversions del grup a la planta de Malgrat de Mar. De fet, aquesta inversió completarà la recent ampliació del laboratori d’R+D de l’empresa a la seu catalana.

AGC Pharma Chemicals, que forma part del grup japonès AGC Group, va establir-se a Catalunya el 2019 amb l’adquisició de la planta de Boehringer Ingelheim al Maresme. Actualment compta amb 330 treballadors entre el personal de la fàbrica, els laboratoris (també el d’R+D) i personal administratiu. el laboratori d’R+D. AGC Group, amb seu central a Tòquio, compta amb més de 55.000 treballadors a escala internacional i una facturació superior als 12.700 milions d’euros.

AGC Pharma Chemicals, que forma part del grup japonès AGC Group, va establir-se a Catalunya el 2019 amb l’adquisició de la planta de Boehringer Ingelheim al Maresme

Serveis relacionats