ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L’empresa nord-americana Alira Health crearà 100 nous llocs de treball amb l’ampliació de les seves oficines de Barcelona

L’empresa nord-americana Alira Health crearà 100 nous llocs de treball amb l’ampliació de les seves oficines de Barcelona
  • La companyia, present a Catalunya des del 2018, es dedica a la consultoria d'empreses farmacèutiques en matèria de tecnologia mèdica i biotecnologia per desenvolupar, provar i portar nous productes al mercat.
  • Per aquest projecte d’expansió a Barcelona l’empresa americana compta amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball.
  • Amb aquest creixement la seu d’Alira Health a la capital catalana, que ja compta amb un centenar de treballadors, es convertirà en una de les més grans de la companyia a escala internacional.

L’empresa americana Alira Health crearà 100 nous llocs de treball en els propers dos anys a les seves oficines ubicades a Barcelona i convertirà la seu catalana en una de les més grans de la companyia a escala internacional. L’empresa, dedicada a la consultoria d'empreses farmacèutiques en matèria de tecnologia mèdica i biotecnologia per desenvolupar, provar i portar nous productes al mercat, és present a la capital catalana des del 2018 amb un centenar de treballadors. La notícia de l'ampliació ha estat anunciada aquest dilluns pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, i pel COO i cofundador de la multinacional, Benjamin Chambon.

Per aquest projecte d’expansió a Catalunya la companyia compta amb el suport d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- mitjançant la unitat de captació d’inversions estrangeres Catalonia Trade & Investment. Segons dades d’ACCIÓ, actualment hi ha gairebé 1.100 filials d’empreses americanes ubicades a Catalunya.

Després de mantenir una reunió de treball amb els directius de la companyia, el conseller Torrent ha destacat que els plans de creixement d’Alira Health a Barcelona “són una gran notícia per la creació de llocs de treball de qualitat” i per al conjunt del sector a Catalunya. En aquest sentit, ha assegurat la importància de projectes com el de l’empresa nord-americana “per consolidar Barcelona i Catalunya com a ecosistema de referència internacional en l’àmbit de la salut, amb molt futur i recorregut”. I ha destacat el potencial d’aquest ecosistema, “amb molts bons investigadors, hospitals i sistema sanitari, per atreure i consolidar talent”.

Per la seva banda, segons la Senior Vice-President de Market Access and Pricing, Nerea Blanqué, la multinacional va decidir ubicar-se a Barcelona “perquè hi ha molt talent i per la qualitat de la indústria farmacèutica, dels hospitals i de l’educació: ser a Barcelona és una forma molt fàcil que el talent vingui a treballar a Alira Health”. Blanqué ha explicat que “l’empresa està buscant sobretot perfils tecnològics perquè estem molt centrats ens els àmbits de la tecnologia sanitària i la digitalització, però també cerquem perfils amb doctorats i experiència en el sector de la salut”.

Alira Health, fundada l’any 1999, té la seu principal a Framingham (Massachusetts) i oficines a San Francisco, Toronto, París, Milà, Cambridge i Munich, entre d’altres. La companyia -que a escala global compta amb més de 600 treballadors entre científics, economistes i bioestadístics-, treballa amb el 80% de les empreses més importants del món en l’àmbit de les tecnologies mèdiques i amb el 75% de les farmacèutiques.

La companyia treballa amb el 80% de les empreses més importants del món en l’àmbit de les tecnologies mèdiques i amb el 75% de les farmacèutiques

Serveis relacionats