ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

ACCIÓ impulsa la connexió entre proveïdors tecnològics i corporacions catalanes a la Fira Free From Functional Food

Els Open Innovation Challenges promouen la innovació oberta de quatre empreses de la indústria alimentària catalana: Flax and Kale, Bonarea, Liquats i Espècies Teixidor-TAliment; que mantindran reunions en format B2B amb proveïdors de tecnologia puntera de tot el món

08/06/2022 01:00
ACCIÓ impulsa la connexió entre proveïdors tecnològics i corporacions catalanes a la Fira Free From Functional Food
  • La fira preveu acollir més de 320 expositors del sector alimentari de 53 països diferents i tenir una assistència de més de 7.000 visitants entre el 7 i 10 de juny.

ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- ha impulsat un nou Open Innovation Challenge en el marc de la Fira Free From Functional Food, que se celebra a Barcelona. Es tracta d’un esdeveniment internacional que fomenta la connexió (matchmaking) entre empreses proveïdores de tecnologies i solucions i grans corporacions dins l’àmbit de la indústria alimentària catalana. La seva dinàmica, principalment, promou l’atracció de tecnologia internacional a les pimes catalanes i afavoreix les relacions amb actors d’arreu del món, permetent una ràpida transformació de les empreses segons les tendències globals.

Així, quatre empreses del sector de l’alimentació: Flax&Kale, Bonarea, Liquats i Espècies Teixidor-TAliment; han presentat vuit reptes tecnològics relacionats amb diversos aspectes d’aquest món com la fermentació de precisió, les solucions d’envasat més sostenible, la millora de la formulació de productes plant based, la impressió 3D aplicada a l’alimentació o el disseny de nous cultius microbiològics.

Per donar resposta a tots aquests reptes, les Oficines Exteriors de Comerç i Inversions de Catalunya juntament amb l’Enterprise Europe Network (EEN) i la consultora especialitzada en innovació en l’àmbit alimentari, Eatable Adventures, han facilitat la participació de 80 proveïdors tecnològics, entre els quals hi ha startups, pimes, clústers i associacions, que mantindran 100 reunions en format B2B amb les grans corporacions. Aquestes trobades es divideixen en format presencial els dies 7 i 8 de juny, i online, per agilitzar les trobades internacionals, entre el 9 i 10 de juny.

A més, ACCIÓ ha ajudat startups catalanes que treballen dins la indústria alimentària a presentar les seves propostes de valor, que van des de la producció d’embalatge sostenible i reciclable, fins al cultiu i la venda d’aliments totalment vegetals. Així, les vuit empreses emergents catalanes Bio2coat, Gringrin Foods, Groots, Impossible Bakers, Let’s Cook, Noweat, Ocean 52 i Väcka, han exhibit les seves propostes i productes a la fira.

Pel que fa a la Free From Functional Food Exhibition, aquesta és la 10a edició on preveu acollir més de 320 expositors de 53 països diferents, així com més de 7.000 visitants. D’aquesta manera, els assistents poden incrementar la seva xarxa de networking internacional i aprofundir en conceptes cada vegada més importants dins la indústria alimentària com els productes orgànics, funcionals, destinats a vegans i vegetarians i que fomentin un estil de vida saludable amb solucions adaptades a les noves tendències del mercat, com, per exemple, el flexitarianisme.

Quin és el paper de l’EEN?

L’Enterprise Europe Network (EEN) és una xarxa internacional cofinançada per la Cambra de Comerç de Barcelona, el Consell General de Cambres de Catalunya i la Comissió Europea (CE), que a Catalunya està liderada per ACCIÓ. Entre els seus objectius hi ha ajudar les empreses a innovar i créixer internacionalment a partir del contacte amb companyies, institucions i organitzacions de diferents països.

A la Fira Free From Functional Food, l’EEN ha estat l’organitzador del matchmaking internacional que té lloc paral·lelament als Open Innovation Challenges de les corporacions catalanes. Aquests reptes potencien les oportunitats d’innovació oberta, no només en el marc dels grans esdeveniments tecnològics que tenen lloc a Barcelona, sinó també de forma permanent a través de la plataforma pròpia d’ACCIÓ: Catalonia Open Challenges.

La 10 edició de la Free From Functional Food Exhibition preveu acollir més de 320 expositors de 53 països diferents, així com més de 7.000 visitants

Serveis relacionats

Enterprise Europe Network

Connecta la teva pime al món

Sectors relacionats