ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L’empresa catalana Ondunova inverteix 24 MEUR per ampliar la seva fàbrica i crea 50 llocs de treball a l’Alt Penedès

El President de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat pel conseller Torrent, ha visitat les obres d’ampliació de la fàbrica de paper ondulat per al sector del ‘packaging’ de l’empresa catalana a Santa Margarida i els Monjos.

L’empresa catalana Ondunova inverteix 24MEUR per ampliar la seva fàbrica i crea 50 llocs de treball a l’Alt Penedès
  • Amb aquest projecte de creixement la planta ocuparà una superfície de 12.000m2 i permetrà a l’empresa duplicar la facturació i la capacitat productiva en els pròxims 3 anys.
  • Per aquest projecte Ondunova ha estat beneficiària d’un ajut de 700.000 euros d’ACCIÓ i la Direcció General d’Indústria del Departament d’Empresa i Treball.

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès i Garcia, ha anunciat aquest dimecres al matí que l’empresa paperera catalana Ondunova ha invertit 24 milions d’euros per ampliar la seva fabrica ubicada a Santa Margarida i els Monjos (Alt Penedès). Acompanyat pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, Aragonès ha visitat les obres d’ampliació de la planta productiva, que suposaran la creació de 50 nous llocs de treball.

En declaracions als mitjans després de reunir-se amb directius de la companyia i visitar les instal·lacions, Aragonès ha assegurat que projectes com el d’Ondunovatenen un impacte molt important a nivell de territori i de país” i n’ha destacat el seu compromís mediambiental, “que aposta per la reducció d’emissions, l’economia verda i circular i la minimització de residus”. A més, també ha recordat que el Govern va signar la setmana passada el Pacte Nacional per a la Indústria, amb el qual “Catalunya aposta de forma clara per la reindustrialització del país. En aquests moments el pes industrial respecte el valor afegit brut és d’un 19% i el nostre objectiu és arribar al 22% l’any 2025, i el 25% l’any 2030”, ha explicat.

Amb aquest creixement, l’empresa dedicada a la producció de cartró ondulat per al sector del packaging preveu créixer fins als 12.000 m2 de superfície i duplicar la facturació i capacitat productiva en els pròxims 3 anys. Per aquest projecte d’ampliació Ondunova ha estat beneficiària d’un ajut de 700.000 euros del Departament d’Empresa i Treball mitjançant les línies Alt Impacte d’ACCIÓ i la de Reindustrialització de la Direcció General d’Indústria.

Per la seva banda, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha subratllat que “el projecte d’ampliació d’Ondunova és una gran notícia per a la comarca de l’Alt Penedès, la vegueria i per al conjunt de Catalunya, ja que significa més indústria, més equilibri territorial, més llocs de treball de qualitat i més prosperitat compartida”. Per Torrent, “es tracta d’un exemple paradigmàtic del que volem quan parlem de reindustrialització: projectes arrelats al territori, que creen sinergies amb el seu entorn immediat, innovadors i que aposten per la sostenibilitat”. “Des del Departament d’Empresa i Treball hem destinat 27 milions d’euros aquest 2022 per impulsar aquest tipus de projectes de reindustrialització, la major dotació d’ajuts de la història”, ha explicat.

La previsió és que la noves instal·lacions estiguin operatives l’últim trimestre del 2023. Així, els nous 50 llocs de treball se sumaran a la plantilla de 150 persones que actualment treballen a l’empresa. Fundada l’any 1957, l’any passat la facturació de la companyia va créixer un 20%, mentre que aquest 2022 ja registra un augment del 40% en comparació amb l’any passat. Segons el director general d’Ondunova, Jordi Carrió, “el cartró ondulat està en plena transformació aquests darrers anys, ha passat de ser un element només de transport a ser també un element d’imatge, formant part del dia a dia de la nostre societat. El canvi d’ús de compra, amb el comerç electrònic impulsat aquests darrers anys per la pandèmia, està fent que el nostre sector estigui amb un bon moment de creixement”. Ara, amb el projecte de creixement, “volem estar preparats per incrementar les nostres capacitats productives, amb la construcció de nous espais energèticament més sostenibles i amb la instal·lació de nova maquinària que ens permetrà ser mes eficients en costos, retalls i energèticament”.

Ondunova, que produeix el cartró ondulat per a tot tipus de sectors, compta amb clients com Mercedes Benz, Freixenet, Hartmann o Affinity, entre d’altres. El 2018 va entrar a formar part del grup alemany Klingele, que amb una facturació de 1.500 milions d’euros té més de 3.500 treballadors arreu del món.

Ondunova, que produeix el cartró ondulat per a tot tipus de sectors, compta amb clients com Mercedes Benz, Freixenet, Hartmann o Affinity, entre d’altres

Serveis relacionats