ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El conseller Torrent anuncia que hi ha 1.733 empreses estrangeres d’àmbit tecnològic a Catalunya, un 26% més que el 2019

El conseller Torrent anuncia que hi ha 1.733 empreses estrangeres d’àmbit tecnològic a Catalunya, un 26% més que el 2019
  • Ho ha donat a conèixer el titular d’Empresa i Treball aquest dimecres durant la inauguració de la tercera edició del Tech Spirit Barcelona, una de les principals trobades anuals a Catalunya en l’àmbit de les startups i les empreses tecnològiques.
  • En el marc de l’esdeveniment, que s’allargarà fins demà, ACCIÓ ha organitzat més de 500 reunions entre startups catalanes amb 80 inversors locals i internacionals.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha anunciat aquest dimecres que actualment hi ha 1.733 empreses estrangeres d’àmbit tecnològic establertes a Catalunya. Segons dades d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-, es tracta d’un 26% més que el 2019, abans de la pandèmia de la Covid-19.

El titular d’Empresa i Treball ho ha donat a conèixer durant la inauguració de la tercera edició del Tech Spirit Barcelona, una de les principals trobades anuals que se celebren a Catalunya en l’àmbit de les startups i les empreses tecnològiques i digitals. Organitzat per Tech Barcelona amb el suport d’ACCIÓ, l’esdeveniment s’allargarà fins demà amb la previsió que hi assisteixin més de 9.000 persones entre startups, scaleups, fons d’inversió i grans corporacions.

Durant la seva intervenció, Torrent ha assegurat que el sector tecnològic i emprenedor a Catalunya després de la pandèmia és “fort, dinàmic i en creixement” i que s’ha consolidat “com l’espai de referència al sud d’Europa en startups tecnològiques, com ho és en altres àmbits com el biomèdic, o els videojocs”. El conseller ha subratllat que Catalunya compta “amb un ecosistema tecnològic valuós, que atrau inversions, talent i projectes” i ha destacat actius com les “grans infraestructures, instal·lacions i centres de recerca de referència; una dinàmica creixent de col·laboració publico-privada, una posició geogràfica estratègica i una economia dinàmica que els darrers anys ha crescut per sobre de la mitjana de la zona euro”. “Tot això ens ajuda a atraure projectes d’inversió que reforcen encara més el sector al nostre país”, ha explicat.

Segons les dades d’ACCIÓ fetes públiques avui, les 1.733 empreses tecnològiques ubicades a Catalunya representen el 19% del total de multinacionals amb presència al nostre país (9.155 empreses). Es tracta de companyies que provenen majoritàriament dels Estats Units (17% del total), Regne Unit (13%), França (12%), Alemanya (12%) i Itàlia (6%). Sectorialment, destaquen les empreses dels sectors de les TIC i transformació digital de la indústria (52%), l’electrònica i el material elèctric (13%), l’audiovisual (12%), l’R+D (11%), els productes i serveis sanitaris (8%) o la mobilitat (3%).

Tech Spirit, l’esperit tecnològic de Barcelona i Catalunya

El conseller Torrent també ha explicat que en el marc del Tech Spirit, que se celebra a la Llotja de Mar, ACCIÓ ha organitzat més de 500 reunions entre startups catalanes amb 80 inversors locals i internacionals. L’objectiu és que els emprenedors catalans trobin inversors, socis o clients, guanyin visibilitat i obrin nous mercats internacionals. D’altra banda, demà dijous s’entregarà el guardó a la startup catalana de l’any 2022, en el marc de la Catalan Pitch Competition organitzada per ACCIÓ, en què un grup de 27 startups finalistes dels sectors de la salut, les TIC i el deeptech presentaran els seus projectes davant els emprenedors i inversors assistents a l’acte.

El Tech Spirit va néixer fa tres anys de manera espontània després de la cancel·lació del 4YFN i el MWC. Comptarà amb més de 130 ponents i 60 xerrades amb participants d’empreses com Apple, Mango, Wallapop, Mediapro o Holaluz, entre d’altres, per debatre sobre el present i futur de l’ecosistema tecnològic local, fer networking i compartir casos d’èxit.

El Tech Spirit comptarà amb més de 130 ponents i 60 xerrades amb participants d'empreses com Apple, Mango o Mediapro, per debatre sobre l'ecosistema tecnològic local, fer networking i compartir casos d'èxit