ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Iceland Seafood inverteix 3 milions d’euros per ampliar la seva planta de 7.000m2 a Viladecavalls

El grup, un dels principals exportadors de peix i marisc d’Islàndia, ha incrementat en 1.700 m2 les instal·lacions de la seva filial a Catalunya, especialitzada en el processament i emmagatzematge de productes de la pesca, des d’on dona servei al sud d’Europa

Iceland Seafood inverteix 3 milions d’euros per ampliar la seva planta de 7.000m2 a Viladecavalls
  • Per aquest projecte d’expansió, la companyia ha comptat amb el suport d’ACCIÓ del Departament d’Empresa i Treball.
  • A escala global, Iceland Seafood International té una plantilla de prop de 950 treballadors i presència en 11 països, on disposa de 7 plantes i 15 oficines, a més de tenir activitat comercial en 45 mercats.

El grup Iceland Seafood International, amb seu a Reykiavik (Islàndia), ha invertit 3 milions d’euros per ampliar la seva planta de 7.000m2 a Viladecavalls (Vallès Occidental). La companyia, un dels principals exportadors de peix i marisc d’Islàndia, disposa d’una filial a Catalunya, Iceland Seafood Ibérica, especialitzada en el processament i emmagatzematge de productes de la pesca, des d’on dona servei al sud d’Europa.

Per aquest projecte d’expansió, el grup islandès ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball.

Amb aquesta inversió, la companyia ha ampliat les seves instal·lacions a Catalunya, on ha sumat més de 1.700 m2 de superfície fins a arribar als 7.000 m2 en total, incloent-hi espais de producció, emmagatzematge i altres serveis. Des de la filial de Viladecavalls, Iceland Seafood International dona servei als mercats espanyol, italià i portuguès, així com a altres països de l’arc mediterrani. Com a part del projecte d’expansió, l’empresa també ha instal·lat plaques solars a la seva fàbrica del Vallès, que produiran 540.000 kWh, prop del 30% del consum total de la planta.

Pel que fa als seus productes, el bacallà representa el 63% del negoci de la filial catalana de l’empresa, seguit de la gamba austral, que suposa el 16% del total. La major part de les seves vendes (el 51%) es destinen a la restauració i l’hostaleria, però també tenen una activitat creixent al segment retail.

Iceland Seafood International està present a Catalunya des del 1990, una planta que van decidir obrir perquè “Catalunya representa un mercat molt madur i interessant per als productes del bacallà i, a més, té una immillorable situació geogràfica per donar servei a altres mercats del sud d’Europa”, segons explica el director d’operacions de la companyia, Josep Maria Salvador de Laurentis. D’acord amb Salvador, “Catalunya té una riquesa culinària i una històrica relació amb el bacallà que la fa molt rellevant per a nosaltres”, ja que és “un dels principals importadors de bacallà d’Europa, i l’únic lloc del món on hi ha un ofici propi especialitzat, el bacallaner”. “Tot i els canvis d’hàbits i costums culinaris de la població, l’adaptació dels productes a aquestes noves tendències asseguren una continuïtat en les relacions comercials entre ambdós països”, destaca.

Fundada el 1932, Iceland Seafood International compta amb un 10% de la quota de pesca del bacallà al seu país. En conjunt, el grup disposa de prop de 950 treballadors a escala internacional i té presència en 11 països, amb 7 plantes de producció i 15 oficines pròpies, i té també activitat comercial en 45 mercats internacionals. L’any 2022, la companyia va vendre 72.000 tones de producte (l’equivalent a més d’un milió de racions al dia). Iceland Seafood cotitza a Nasdaq Nordic i està participada per diferents inversors del sector del peix i el marisc d’Islàndia. La seva filial catalana controla dues companyies, Elba (amb seu a Barcelona i especialitzada en bacallà) i l’argentina Achernar (dedicada a la gamba).

La major part de les seves vendes es destinen a la restauració i l’hostaleria, però també tenen una activitat creixent al segment retail

Serveis relacionats

Sectors relacionats