ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Les 40 oficines d'ACCIÓ al món activen nous serveis per reforçar el suport a les filials d'empreses catalanes a l'estranger en el marc de la Covid-19

El Departament d'Empresa i Coneixement intensifica així el suport a l'empresa catalana que compti amb plantes de producció o oficines a l'estranger per fer front a la situació d'emergència provocada pel coronavirus

30/04/2020 05:30
Les 40 oficines d’ACCIÓ al món activen nous serveis per reforçar el suport a les filials d’empreses catalanes a l’estranger en el marc de la Covid-19
  • Les 40 oficines d’ACCIÓ a l’exterior, que donen cobertura a més de 100 països, ofereixen assessorament sobre les mesures que està prenent cada país, incentius fiscals, requisits d’entrega de mercaderies, les duanes o la situació a les fronteres.
  • Segons dades d’ACCIÓ, actualment hi ha més de 8.100 filials d’empreses catalanes a l’estranger.

 

El Departament d’Empresa i Coneixement reforça el suport a l’empresa catalana per fer front a la situació d’emergència provocada per la Covid-19 arreu del món amb l’activació de nous serveis de les 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa- a les filials d’empreses catalanes a l’estranger. L’objectiu és oferir assessorament i informació en temps real a les plantes de producció o oficines d’empreses catalanes arreu del món.

D’aquesta manera, les empreses catalanes es poden posar en contacte amb la xarxa de 40 oficines d’ACCIÓ al món per rebre assessorament personalitzat sobre la situació actual en més de 100 països. Actualment, segons dades d’ACCIÓ, hi ha més de 8.100 filials d’empreses catalanes a l’estranger.

Així, les oficines d’ACCIÓ poden acompanyar les empreses, resoldre dubtes o oferir informació en temps real en àmbits com el marc legal de cada país, les polítiques duaneres, els requisits per entregar mercaderies o les mesures laborals que s’estan adoptant. Principalment, la xarxa d’oficines d’ACCIÓ pot donar suport a les filials catalanes en els següents aspectes:

  • Assessorament político-sanitari: noves mesures impulsades pels governs locals i sobre la seguretat empresarial per reduir l’expansió del Covid-19.
  • Assessorament fiscal i laboral: factures, incentius fiscals o obligacions a cada país per protegir als treballadors i l’empresa.
  • Assessorament sobre proveïdors: requisits d’entrega de mercaderies que tots els proveïdors han de complir.
  • Assessorament de comerç exterior: duanes i la situació a les fronteres.


A més, aquests serveis es complementen amb l’Oficina Tècnica de Barreres a la Internacionalització d’ACCIÓ, que té l’objectiu de donar resposta a qualsevol dubte o casuística vinculats a l’exportació o importació, problemes en la cadena de subministrament o consultes sobre mobilitat de mercaderies, entre d’altres, per minimitzar l’afectació d’aquesta situació excepcional en l’activitat diària de les empreses.