ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L’empresa catalana Inoxpa amplia la seva xarxa comercial al Canadà per augmentar les vendes un 30%

L’empresa catalana Inoxpa amplia la seva xarxa comercial al Canadà per augmentar les vendes un 30%
  • L’empresa consolida així la seva presència al país nord-americà, on ja hi factura mig milió d’euros anuals.
  • Inoxpa, especialitzada en la fabricació de maquinària per a la indústria alimentària, làctia, cosmètica i farmacèutica, ja és present a més de 60 països i exporta un 80% de la seva producció.

L’empresa catalana Inoxpa (Banyoles, Pla de l’Estany) ha ampliat la seva xarxa comercial al Canadà amb la signatura d’acords amb tres nous distribuïdors al Quebec que ja representen el 10% de les vendes en aquest país. Actualment, la companyia factura al Canadà mig milió d’euros anuals i amb aquests acords preveu augmentar les vendes fins a un 30%. Inoxpa, especialitzada en la fabricació de màquines per al tractament de fluids en indústries com l’alimentària, la cosmètica o la farmacèutica, consolida d’aquesta manera la seva presència al país nord-americà.

Per aquest projecte d’ampliació de vendes internacionals, l’empresa ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa- del Departament d’Empresa i Treball-, a través de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Montreal.

L’empresa catalana produeix components i maquinària per al processament de fluids o semi líquids com salses, derivats de llet o sopes per a la indústria alimentària, així com reactors per la fabricació de cremes o dentífrics per a la indústria cosmètica i sistemes d’aigua purificada per fer injeccions per a la indústria farmacèutica. Segons Santiago Martín, director regional de vendes de l’empresa “treballem sobretot amb grans empreses i multinacionals amb estàndards de qualitat elevats”. El mercat canadenc és un dels prioritaris atès que “té un gran potencial, similar al dels Estats Units, amb un alt nivell de vida i predisposició a invertir en fàbriques i tecnologia d’alta qualitat”, apunta Martín.

Durant el 2019, l’empresa va fer diverses visites a potencials nous distribuïdors seleccionats per l’Oficina Exterior d’ACCIÓ a Montreal. “Hem pogut arribar a un acord amb tres d’ells i això ens ha permès mantenir el volum de vendes durant la pandèmia i començar a millorar resultats aquest 2021, on esperem créixer un 30% en aquest país”, explica el responsable d’Inoxpa.

Santiago Martín ha valorat “molt positivament” el suport rebut des de l’Oficina Exterior de Catalunya a Montreal perquè “ens ha ajudat en la selecció de distribuïdors amb qui contactar”. Pel dirigent de la companyia, “el coneixement dels actors locals ens ha facilitat molt l’accés a nous clients”. Inoxpa fa 15 anys que treballa al Canadà amb grans clients industrials multinacionals.

Fundada el 1972 a Banyoles, on manté la seu central amb 150 treballadors, l’empresa destina el 80% de la seva producció a les vendes internacionals. La companyia suma, en conjunt, un miler de treballadors i té presència a 66 països repartits per tots els continents.

Fundada el 1972 a Banyoles, on manté la seu central amb 150 treballadors, l’empresa destina el 80% de la seva producció a les vendes internacionals