ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El Govern aprova destinar 20 milions d’euros al centre tecnològic Eurecat i els seus centres adscrits

Amb aquest ajut, atorgat per ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- es vol reforçar el sistema català de transferència tecnològica

02/11/2021 11:00
El Govern aprova destinar 20 milions d’euros al centre tecnològic Eurecat i els seus centres adscrits
  • L’objectiu és impulsar la generació de tecnologia diferencial i la seva posterior incorporació a les empreses perquè guanyin competitivitat.

El Govern ha aprovat destinar 20 milions d’euros aquest 2021 al centre tecnològic Eurecat i els seus centres adscrits per impulsar la seva activitat amb el desenvolupament de noves línies de recerca industrial. L’objectiu d’aquest ajut, atorgat per ACCIÓ -l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa del Departament d’Empresa i Treball- és reforçar el sistema català de transferència tecnològica.

Es tracta d’una de les actuacions que duu a terme la Generalitat per impulsar el desenvolupament de tecnologia diferencial a Catalunya per part dels diferents agents de recerca i tecnològics i la posterior transferència al teixit empresarial del país. D’aquesta manera, a través de la contractació de serveis o d’R+D per part de les empreses, la llicència de patents o la creació de noves empreses de base tecnològica, es vol fomentar la competitivitat i transformació del teixit productiu.

Així, aquest ajut respon a la voluntat de la Generalitat de consolidar Eurecat com el gran centre tecnològic integrat de Catalunya, un procés que va començar l’any 2015 amb la política d’integració de centres tecnològics a Catalunya per guanyar massa crítica, eficiència, millorar el servei al teixit empresarial català i la connexió internacional. Es van fusionar els centres tecnològics ASCAMM, CETEMMSA, Barcelona Media i BDigital; al mateix temps que també es va comptar amb CTM Centre Tecnològic, que actuava com a centre adscrit i amb dependència funcional directa d’Eurecat. Posteriorment va absorbir el CTNS de Reus, MAQCENTRE de Lleida, el CTQC de Tarragona, la Fundació del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya i el CTM Centre Tecnològic. D’altra banda, a finals de l’any 2016 la fundació Eurecat i Leitat van signar un acord de vinculació permanent entre els dos centres tecnològics amb la finalitat de promoure un únic projecte estratègic estructural i funcional.

Aquest ajut respon a la voluntat de la Generalitat de consolidar Eurecat com el gran centre tecnològic integrat de Catalunya