ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

ACCIÓ organitza l’Exponential Day #3 per impulsar la innovació disruptiva a les empreses catalanes

L’acte virtual tindrà lloc el proper divendres, 1 d’octubre, i serà inaugurat pel Secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos

26/09/2021 11:00
ACCIÓ organitza l’Exponential Day #3 per impulsar la innovació disruptiva a les empreses catalanes
  • L’esdeveniment comptarà amb la ponència d’Alexander Osterwalder, inventor del Business Model Canvas i autor del llibre The Invincible Company.
  • A la jornada també es presentaran 16 empreses que són exemples de transformació i reinvenció a Catalunya, sota el nom de Catalonia Exponential Leaders.

ACCIÓ -l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa adscrita al Departament d’Empresa i Treball- organitzarà el pròxim divendres, 1 d’octubre, la jornada Exponential Day #3 que té per objectiu impulsar la innovació disruptiva i la transformació a les empreses catalanes.

La sessió busca accelerar la reinvenció dels models de negoci de les empreses i startups per adaptar-les a la disrupció que estan provocant les noves tecnologies, la pandèmia o el canvi climàtic. Més de 1.000 empresaris ja s’han inscrit per participar a l’esdeveniment, que per segon any consecutiu serà en format virtual.

La jornada començarà a les 9:30h amb la benvinguda a càrrec del Secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, i a les 9:40h es durà a terme la ponència principal, Construeix una empresa invencible, per part d’Alexander Osterwalder, inventor del Business Model Canvas i cofundador de la consultora Strategyzer.com. Osterwalder parlarà sobre com reformular una empresa a partir de la generació d’un nou model de negoci i donarà les claus perquè una companyia sigui “invencible”, seguint la teoria que desenvolupa en el seu últim llibre ‘The Invincible Company’.

A les 10:40h, el fundador de l’Institute of Next, Alfons Cornella, presentarà les tendències més disruptives que estan tenint lloc al món i mostrarà exemples de la disrupció a Catalunya. Tot seguit, a les 11:00h, es donaran a conèixer 16 empreses disruptives que són exemple de transformació i reinvenció, sota el nom de Catalonia Exponential Leaders. L’esdeveniment comptarà amb una representació de quatre de les 16 empreses que han estat escollides pels seus projectes disruptius en els sectors de l’alimentació, mobilitat i computació quàntica: Zyrcular Foods, SEAT:CODE, Advanced Air Mobility i Qilimanjaro.

La jornada seguirà amb una sessió de virtual smart meetings a través d’una plataforma que utilitza la intel·ligència artificial per posar en contacte les empreses que tenen necessitats i oportunitats comunes.

L’acte Exponential Day #3, referent en termes de disrupció a Catalunya, s’emmarca dins de les actuacions de la iniciativa Catalonia Exponential impulsada per ACCIÓ per ajudar les empreses catalanes, i la mateixa agència, a accelerar la seva innovació. L’objectiu és aportar a les companyies eines metodològiques per fer-ho possible i connectar-les amb les tendències, tecnologies, startups i nous models de negoci sorgits en els ecosistemes més innovadors del món a través de les Oficines d’ACCIÓ a Europa, Silicon Valley, Nova York, o Pequín, entre d’altres.

La sessió busca accelerar la reinvenció dels models de negoci de les empreses i startups per adaptar-les a la disrupció que estan provocant les noves tecnologies, la pandèmia o el canvi climàtic