- FunPlus ha comptat amb el suport d’ACCIÓ per aquest projecte de creixement a Barcelona, que esdevindrà el seu únic estudi a Europa especialitzat en el desenvolupament de jocs casuals per a mòbils.
- L’empresa, amb més de 2.000 treballadors arreu del món, és una de les líders mundials en videojocs d’estratègia com State of Survival, Guns of Glory o King of Avalon.
L’empresa de videojocs suïssa FunPlus crearà 120 llocs de treball al seu estudi de Barcelona com a part dels plans d’expansió de la companyia. Ho han anunciat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, i el vicepresident de producte de FunPlus i responsable del nou estudi a Barcelona, Felipe Mata i Marcos, després de mantenir una reunió de treball aquest divendres al matí. La secretaria de Polítiques Digitals, Gina Tost i Faus, i el vicepresident editorial per a Europa i Amèrica Llatina de FunPlus, Enric Cabestany i Pérezi la directora de màrqueting de l'empresa, Marta Masachs González també han participat en la reunió.
Per aquest projecte de creixement a Barcelona, FunPlus ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball.
El conseller d’Empresa i Treball ha assegurat que “avui ens hem reunit amb FunPlus, una empresa líder del sector dels videojocs i estem molt agraïts perquè hagi triat Catalunya i Barcelona com a part dels seus plans d’expansió”. Segons Torrent, “projectes com aquest reforcen el posicionament de Catalunya com un hub molt important en l’àmbit dels videojocs, un ecosistema que volem impulsar com a Govern, amb una estratègia específica, i de la mà de les companyies que han triat establir-se a casa nostra”. El titular d’Empresa i Treball també ha subratllat que el sector dels videojocs té “una gran capacitat d’atracció de talent, tant propi com de fora”.
Amb aquest projecte d’expansió, l'estudi de FunPlus a Barcelona serà l’únic de la companyia a Europa dedicat al desenvolupament i publicació de videojocs casuals per a dispositius mòbils, és a dir, aquells que s’han concebut perquè les persones usuàries hi juguin en partides curtes, de l’estil dels puzles. L’estudi de Barcelona “té un paper molt estratègic, atès que actualment som uns dels líders en jocs d'estratègia i ara volem aconseguir revolucionar i ser un referent del gènere casual per al mòbil, amb una oferta atractiva per a gairebé qualsevol usuari del món”, segons ha explicat Mata.
FunPlus va aterrar a Barcelona el 2019 amb només quatre treballadors i ha anat augmentant el seu equip de manera gradual en els darrers anys fins a la trentena que té actualment. Des d’aquestes instal·lacions, fins al moment, l’empresa havia centralitzat la seva gestió editorial, especialitzant-se en el màrqueting i els serveis creatius. Ara, amb aquest projecte d’expansió, l’empresa preveu arribar als 150 treballadors a l’estudi de Barcelona en els propers quatre anys. L’empresa ha escollit la capital catalana perquè ja comptaven “amb una important presència a la ciutat després d'haver-hi establert el centre d'operacions editorials”, ha assegurat Mata. “La creació d'un estudi de desenvolupament, ens permetrà fer un pas endavant en el nostre creixement com a companyia i revolucionar el desenvolupament de videojocs d'aquest gènere”, ha conclòs.
FunPlus té previst contractar desenvolupadors de videojocs, entre dissenyadors, programadors i artistes, principalment. L’empresa també cercarà altres perfils professionals vinculats a la resta d’àrees de negoci necessaris per operar i optimitzar els llançaments de nous productes des d’aquest estudi. Les oficines de l’empresa es troben actualment al centre de la ciutat, al carrer de Casp, en un espai de 450m2.
En els darrers anys, FunPlus s’ha posicionat com un dels principals desenvolupadors de videojocs d'estratègia. Alguns dels seus títols més exitosos són King of Avalon i Guns of Glory, però va ser amb el llançament de State of Survival que la companyia va aconseguir el seu lideratge en aquest segment. Recentment, el videojoc State of Survival ha superat la xifra de 150 milions de descàrregues a tot el món. Actualment, la companyia té un equip de més de 2.000 persones arreu de les 11 oficines repartides en tres continents (a la Xina, el Japó, els Estats Units, el Canadà o Suïssa, entre d’altes) que s’especialitzen en diferents àrees.
Catalunya, la capital dels videojocs a Europa
Segons un estudi d’ACCIÓ sobre 'els videojocs a Catalunya', Catalunya és la primera regió de la Unió Europea en captació d’inversió estrangera del sector dels videojocs. En concret, Catalunya ha captat en els últims cinc anys 20 nous projectes d’inversió estrangera d’estudis de videojocs internacionals, que han suposat una inversió propera als 120 milions d’euros i la creació de gairebé 900 llocs de treball. Els principals països inversors en aquest període (2017-2021) han estat els Estats Units, França, Suècia i Corea del Sud.
D’aquesta manera, Catalunya ha atret el 12,2% de la inversió estrangera destinada a tota la Unió Europea aquest quinquenni, i se situa com la primera regió de la UE tant per nombre de projectes com per volum d’inversió en el sector dels videojocs, per davant de la regió d’Amsterdam (West Netherlands), Irlanda, Suècia i les regions de Bordeus i París, de França. Al mateix temps, Catalunya és la segona regió de la UE pel que fa al nombre de llocs de treball creats amb aquests projectes d’inversió estrangera.
El projecte de Funplus se suma a inversions fetes públiques recentment per part d’altres empreses del sector dels videojocs, com ara la danesa IO Interactive o la finesa Rovio.
Catalunya és la primera regió de la UE en inversió estrangera de l’àmbit dels videojocs