ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Generalitat activa una línia de finançament de 10 milions d’euros per fomentar la innovació oberta entre start-ups i empreses consolidades

Aquesta línia per a l’emprenedoria corporativa la gestionaran ACCIÓ i l’ICF que co-invertirà aquests recursos, mitjançant préstecs participatius d’entre 50.000 i 200.000 euros, en empreses innovadores de nova creació, conjuntament amb empreses consolidades.

Imatge per defecte
  • Aquesta línia per a l’emprenedoria corporativa la gestionaran ACCIÓ i l’ICF que co-invertirà aquests recursos, mitjançant préstecs participatius d’entre 50.000 i 200.000 euros, en empreses innovadores de nova creació, conjuntament amb empreses consolidades
  • L’objectiu és que les start-ups tinguin recursos per desenvolupar el seu model de negoci i que les empreses consolidades inverteixin en innovació
  • D’aquesta manera es vol intensificar l’impacte de la innovació a la indústria catalana, ja que, segons ACCIÓ, les empreses emergents són les més innovadores: un 74,1% de les empreses de menys de 5 anys de vida van innovar el 2015

La Generalitat de Catalunya ha activat una línia de finançament de 10 milions d’euros amb l’objectiu de fomentar i impulsar la innovació oberta entre start-ups i empreses consolidades. Aquesta línia de finançament per a l’emprenedoria corporativa, impulsada per ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa-, la gestionaran la pròpia ACCIÓ i l’ICF.

A través d’aquesta línia, l’entitat financera pública catalana co-invertirà fins a 10 milions d’euros -mitjançant préstecs participatius d’entre 50.000 i 200.000 euros-, en les empreses innovadores de nova creació que rebin una inversió del mateix import per part d’una empresa consolidada. La coinversió permetrà, d’una banda, que les start-ups puguin desenvolupar el seu model de negoci, i de l’altra, que les companyies més consolidades inverteixin en innovació i accedeixin a la que desenvolupen aquestes empreses emergents.

És una estratègia que neix després de detectar que la innovació més disruptiva prové de les empreses emergents i de la voluntat d’amplificar-ne el seu impacte a tota la indústria. Aquesta línia de finançament forma part del programa ‘Innovar a través d’start-ups’ impulsat per ACCIÓ, que dóna eines a les corporacions perquè dissenyin estratègies d’innovació basades en el treball conjunt amb empreses emergents.

De fet, segons el Baròmetre de la Innovació d’ACCIÓ, les empreses de menys de 5 anys de vida són les més innovadores: un 74,1% d’aquestes va innovar l’any passat, consolidant-se com el segment amb un percentatge més elevat. En aquest sentit, el programa dóna suport a les empreses en la identificació d’start-ups i els ofereix assessorament sobre diferents vies de col·laboració, com acords comercials, projectes de codesenvolupament o creació d'incubadores i acceleradores corporatives, entre d’altres.

ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.

La Generalitat activa una línia de finançament de 10 milions d’euros per fomentar la innovació oberta entre start-ups i empreses consolidades.