ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Roger Torrent: “Les exportacions catalanes batran enguany el seu rècord històric”

El conseller d’Empresa i Treball ha anunciat que, segons les previsions d’ACCIÓ, el sector exterior català superarà els 74.000 milions d’euros el 2021

18/10/2021 11:00
Roger Torrent: “Les exportacions catalanes poden superar enguany el seu rècord històric”
  • La previsió de creixement es situa entorn al 13% respecte a l’any 2020, fet que comportaria millorar els nivells previs a la pandèmia.
  • El titular d’Empresa ho ha anunciat avui durant la trobada que ha mantingut amb els responsables de les Oficines Exteriors de Comerç i Inversions de Catalunya, en el marc de la Setmana de la Internacionalització d’ACCIÓ .

Les exportacions catalanes superaran el seu rècord històric aquest 2021, segons les previsions d’ACCIÓ, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa del Departament d’Empresa i Treball. Així ho ha anunciat avui el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, durant la seva trobada amb els directors i les directores de les Oficines Exteriors de Comerç i Inversions de Catalunya.

"Si el ritme actual es manté, aquest 2021 tancarem l’exercici amb unes vendes a l’exterior superiors als 74.000 milions d’euros, superant així els nivells previs a la pandèmia", ha confirmat Torrent qui ha assenyalat que: "enguany es preveu un increment al voltant del 13% respecte el 2020, unes dades que reafirmen un cop més la robustesa del nostre sector exterior i ens indiquen el camí a seguir, no només per sortir com més aviat millor de la crisi provocada per la pandèmia, sinó per fer-ho de manera més competitiva".

La trobada del conseller d’Empresa i Treball s’emmarca en els actes de la 28a edició de la Setmana de la Internacionalització, l’esdeveniment anual més rellevant organitzat per ACCIÓ en l’àmbit de la internacionalització. En aquest marc, el conseller també ha volgut destacar que: "En moments com els que hem viscut, el sector exterior català ha demostrat una resiliència exemplar, ja que no només ha resistit l’embat de la crisi sinó que s’ha sabut reinventar, eixamplant i diversificant els seus productes i les seves estratègies de negoci".

Durant la 28a Setmana de la Internacionalització, que avui comença, les empreses catalanes tindran l’oportunitat d’assistir a webinars amb experts del comerç internacional i sol·licitar reunions personalitzades amb els equips de les Oficines Exteriors de Comerç i Inversions de Catalunya.

A més, podran informar-se sobre la nova línia d’ajuts, que s’integra dins del programa International eTrade d’ACCIÓ, per impulsar la globalització on-line de les marques amb seu social a Catalunya. En aquest sentit, Roger Torrent ha afirmat que: "Cal que el Govern segueixi apostant per polítiques d’impuls a la internacionalització com les que estem duent a terme amb els ajuts e-trade a la digitalització dels negocis".

D’altra banda, avui també s’ha celebrat la sessió plenària de la Setmana, que ha comptat amb la participació del secretari d’Empresa i Treball, Albert Castellanos, i on s’han analitzat els reptes actuals del comerç internacional a partir de l’experiència pràctica de les empreses catalanes Galenicum Vitae, Venair Ibèrica, Masia Vallformosa, Liquats Vegetals i Consell d'Usuaris de Transport de Catalunya, i els desafiaments internacionals d’Urbiòtica, Tapp Water i Ramon Clemente.

La 28a edició de la Setmana de la Internacionalització s’allargarà fins al divendres 22 amb jornades sectorials on els protagonistes seran la digitalització, la sostenibilitat, la mobilitat i logística, i els mercats dinàmics. Cada jornada sectorial comptarà amb una taula rodona virtual amb la presència d’experts i empreses, així com amb pitch sessions a càrrec dels directors de les Oficines Exteriors d’ACCIÓ, on es presentaran oportunitats específiques en diferents mercats.

Durant la Setmana de la Internacionalització les empreses catalanes podran assistir a seminaris amb experts en comerç internacional i sol·licitar reunions personalitzades amb els equips de les Oficines Exteriors de Catalunya