ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

11 empreses catalanes del sector carni viatgen a Israel per conèixer l’ecosistema de proteïna alternativa

ACCIÓ i el clúster INNOVACC han organitzat una missió amb l’objectiu de connectar els teixits empresarials de Catalunya i Israel i impulsar la col·laboració en aquest àmbit

07/07/2023 11:50
11 empreses catalanes del sector càrnic viatgen a Israel per conèixer l’ecosistema de proteïna alternativa

Una delegació d’11 empreses catalanes del sector carni han participat aquesta setmana en una missió a Israel per conèixer l’ecosistema de proteïna alternativa d’aquest país. Es tracta d’un viatge empresarial organitzat per l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ a Tel Aviv i el clúster INNOVACC que han pogut conèixer de primera mà l’estat de l’art de la tecnologia i la innovació en aquest país, considerat un dels foodtech hubs de referència a nivell mundial.

En concret, hi han participat 11 empreses i entitats membres del clúster INNOVACC que representen diferents àmbits del sector carni a Catalunya (escorxadors, elaboradors de producte i ingredients, o fabricants de maquinària, a banda de centres tecnològics i de recerca). Són les empreses Argal, Carburos Metálicos, Costa Brava Mediterranean Foods, Espuña, Friselva, La Selva, Metalquimia, Noel, Zyrcular Foods, així com el centre tecnològic Eurecat i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).

L’objectiu de la missió ha estat connectar empreses catalanes del sector carni amb startups de referència de l’àmbit de la proteïna alternativa, per poder crear vincles entre ambdós ecosistemes i impulsar les col·laboracions entre els teixits empresarials dels dos territoris. Així, en el marc del viatge, la delegació catalana ha pogut visitar les instal·lacions i reunir-se amb empreses de primer nivell d’aquest sector a Israel com ara Aleph Farms, Else Nutrition, Kinoko Foods,  Meat The End, More Foods, Steakholder Foods o SuperMeat.

Israel ja acull més de 100 empreses que treballen en l'ecosistema de la proteïna alternativa: des dels substituts vegetals de la carn, els lactis i els ous, fins a làctics cultivats, o carn i marisc elaborats a partir de cèl·lules i diversos processos de fermentació. El sector ha crescut notablement en els darrers anys a partir de la demanda creixent des del punt de vista de la innovació, la seguretat alimentària o criteris de sostenibilitat.

Israel està considerat un dels foodtech hubs de referència a nivell mundial

Sectors relacionats