ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L’empresa xinesa PXI Automotive obre la seva primera planta europea a Catalunya

L’empresa xinesa PXI Automotive obre la seva primera planta europea a Catalunya
  • PXI Automotive ha fet una inversió inicial de prop d’1 milió d’euros que permetrà mantenir tots els llocs de treball que tenia la fàbrica, i preveu duplicar la plantilla en els pròxims 5 anys.
  • L’empresa, que ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, ha rebut la visita aquest dijous del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió.

L’empresa xinesa PXI Automotive, amb seu a Suzhou, ha obert la seva primera planta europea per a la fabricació de peces per al sector automoció a Catalunya. Ho ha fet a través de l’adquisició del 100% de les participacions de Mecàniques Troem (Torelló, Osona), una firma catalana dedicada a l’embotició profunda de metalls i l’estampació en fred. En aquesta operació, PXI Automotive ha fet una inversió inicial de prop d’1 milió d’euros que permetrà la continuïtat a la planta de l’activitat que s’hi feia fins ara i el manteniment de tots els llocs de treball.

Per establir-se a Catalunya i per al manteniment de la plantilla, l’empresa ha rebut el suport d’ACCIÓ, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. PXI Automotive ha rebut la visita aquest dijous del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, que ha destacat que “aquest és un exemple del model de reinversió industrial que el nostre país necessita, especialment en un sector tan important i estratègic com el de l’automoció”. Torrent ha afegit que “des del Govern, per mitjà d’ACCIÓ, apostem per fer costat al nostre teixit industrial oferint suport directe i facilitant la materialització de projectes com el de PXI Automotive”. El conseller d’Empresa i Treball ha estat acompanyat de la directora general d’Indústria i consellera delegada d’ACCIÓ, Natàlia Mas i Guix.

Segons David Prats, director general de PXI Automotive Spain, l’empresa es va decidir per la compra de Mecàniques Troem perquè “hi va haver sintonia des del primer dia: Mecàniques Troem ja estava explorant la possibilitat de venda i l’acord ha estat profitós per les dues bandes”. Prats afegeix que l’objectiu és “fer créixer la planta de Torelló portant-hi altres clients mundials del grup PXI Automotive, i aprofitant totes les sinergies que es puguin establir”.

En aquest sentit, l’empresa posarà en marxa aquest mes de novembre un nou centre de producció en una nau a Sant Pere de Torelló. Amb una superfície de 2.700 m2, aquesta nova planta es dedicarà a la fabricació de tub corbat i peces de mecanitzat, nous productes del seu catàleg, també destinats al sector de l’automoció.

PXI Automotive Spain tancarà el 2021 amb una facturació propera als 3,6 milions d’euros, un 25% més que l’any passat. Prats explica que el pla d’expansió a 5 anys de l’empresa preveu multiplicar per tres la facturació d’enguany i duplicar la plantilla, situada ara en 29 treballadors.

PXI Automotive té plantes productives a la Xina i a Mèxic i treballa principalment per a una quinzena de proveïdors d’automoció tipus Tier 1 (de primer nivell) a tot el món. Prats afegeix que el fet que Catalunya tingui un clúster de l’automoció destacat “ha estat sens dubte rellevant per a la decisió de l’empresa d’establir-se a Catalunya”. Fins ara Mecàniques Troem exportava sobretot a França i a Polònia, i la previsió és que a partir d’ara s’augmentin les exportacions i els països de destinació.

L’empresa ha rebut el suport de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ. Aquesta unitat treballa des de Catalunya i des de la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions de Catalunya al món per captar nous projectes d’inversió estrangera a Catalunya, al mateix temps que assessora de manera integral les empreses estrangeres per facilitar el procés d’inversió.

La companyia té plantes productives a la Xina i a Mèxic i treballa principalment per a una quinzena de proveïdors d’automoció tipus Tier 1 (de primer nivell) a tot el món