ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a Bulgària

Potenciament de les inversions en infraestructures als Balcans

Oportunitats de negoci a Bulgària, l'Europa oriental i l'Àsia central

Indústria farmacèutica

Bulgària

Indústria farmacèutica


Demanda de medicaments a Bulgària

Bulgària té una de les despeses més grans en productes farmacèutics respecte al seu PIB de tota la Unió Europea. Durant els últims dos anys ha augmentat la demanda tant de medicaments amb recepta com de venda lliure.

Desplegar més opcions de Demanda de medicaments a Bulgària

Des del 2021, el mercat farmacèutic búlgar ha crescut a una taxa de més del 8 % anual (més de 2.000 milions d'euros), a causa, fonamentalment, de l'augment del mercat hospitalari i d'algunes especialitats oncològiques. Les especialitats farmacèutiques també han experimentat creixements pròxims al 6 %. Entre les especialitats sense receptes, destaquen els productes dietètics i de nutrició esportiva. Com a pol d'atracció del turisme mèdic també són atractives les propostes relacionades amb la cirurgia plàstica, l'odontologia, fertilitat i oftalmologia, i també les que complementen l'oferta de balnearis i centres termals.

Amagar més opcions de Demanda de medicaments a Bulgària
Maquinària i béns d'equip

Bulgària

Maquinària i béns d'equip


Demanda d'equipament agrícola a Bulgària

L'agricultura és un dels sectors de major projecció a Bulgària, que gaudeix d'excel·lents condicions naturals per al desenvolupament del sector. La superfície agrícola compta amb 5 milions d'ha (el 44 % del país).

Desplegar més opcions de Demanda d'equipament agrícola a Bulgària

L'equipament i la infraestructura agrària necessiten inversió per a la seva modernització i augment de la productivitat. Bulgària compta amb una quantia de fons de la UE per dur a terme aquest procés. Hi ha bones oportunitats en equipament, eines i inputs intermedis (fertilitzants, llavors, biocides...), a més d'equipament per al processat.

Amagar més opcions de Demanda d'equipament agrícola a Bulgària
Tèxtil i moda

Croàcia

Tèxtil i moda


Croàcia es posiciona amb un sector tèxtil ben consolidat

El sector tèxtil ocupa un lloc preponderant en la indústria croata, per la seva dilatada tradició, la disponibilitat de personal especialitzat i la inversió estrangera.

Desplegar més opcions de Croàcia es posiciona amb un sector tèxtil ben consolidat

La indústria tèxtil manté una presència significativa a Croàcia, amb gairebé 1.500 empreses del sector, uns 30.000 empleats i un 8,5 % del total de les exportacions, cosa que brinda oportunitats en maquinària, matèries primeres i productes intermedis per al sector.

Amagar més opcions de Croàcia es posiciona amb un sector tèxtil ben consolidat
Indústria farmacèutica

Eslovènia

Indústria farmacèutica


Tendència a l'alça del sector farmacèutic eslovè

El sector farmacèutic eslovè, liderat per les empreses Lek i Krka, té una forta tradició al país. Pel que fa a la demanda de medicaments, aquesta no ha parat de créixer.

Desplegar més opcions de Tendència a l'alça del sector farmacèutic eslovè

Segons l'Institut de la Salut d'Eslovènia, la demanda de productes farmacèutics al país equival a prop de 600 milions d'euros anuals, la qual cosa suposa una despesa per habitant superior a la mitjana de la UE, i es pronostica un creixement anual de la demanda d'un 1,5 %. Són especialment interessants les especialitats relacionades amb les malalties cardiovasculars, l'oncologia i els complements alimentaris.

Amagar més opcions de Tendència a l'alça del sector farmacèutic eslovè

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci?