ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Unió Europea i els Estats Units rebaixen la tensió comercial amb una treva aranzelària

Alertes de comerç internacional

El 17 de maig de 2021 la Comissió Europea va anunciar una petita treva en la guerra comercial que va patir una escalada durant la presidència de Donald Trump, quan l'expresident republicà va imposar aranzels a les importacions d'acer i alumini europeus provinents de la Unió Europea.

17/05/2021
Alerta de comerç internacional

Alerta de comerç internacional

L'executiu comunitari anuncia una treva temporal a través de la qual suspèn l'augment de les represàlies als aranzels de Trump a l'acer i l'alumini, que havien d'entrar en vigor aquest juny.

"Al desembre ja vam proposar a l'Administració Biden una agenda renovada. Amb la suspensió de les nostres mesures, creem l'espai per resoldre aquest problema abans de finals d'any", va dir el vicepresident de la Comissió, Valdis Dombrovskis. El vicepresident econòmic va emmarcar la mesura en "l'esforç per reiniciar les relacions transatlàntiques", tenint en compte l'esperança que ha insuflat el canvi de direcció de la política nord-americana amb Biden al capdavant.

El comunicat conjunt, que també subscriuen Gina Raimondo, secretària de Comerç dels Estats Units, i la seva representant comercial, Katherine Tai, anuncia l'inici de negociacions per "posar fi a les disputes dins l'Organització Mundial del Comerç a causa de l'aplicació d'aranzels nord-americans a les importacions europees".

 

Enllaços d’interès

 

Nota: Totes les dades tenen finalitat informativa. L'empresa és manté com l'única responsable per l'ús de la informació i els resultats de la mateixa. És obligació de l'empresa verificar la informació abans d'utilitzar-la. ACCIÓ no es fa responsable de cap dany causat per l’ús de la informació.

Serveis relacionats

Oficina tècnica de barreres a la internacionalització

Cap obstacle podrà aturar el teu negoci internacional

Pàgines relacionades