ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Estats Units d'Amèrica

Always ahead (el país que sempre va un pas per endavant)

La primera economia del món és un país molt avançat tecnològicament, ben diversificat i amb un gran pes del sector serveis, que suposa més de dos terços del PIB. El sector industrial, que ha anat perdent importància durant els últims anys, representa una mica més del 12 % de la producció total. El sector agrícola, tot i que poc rellevant, té una productivitat alta.

Activitats i missions sobre els Estats Units d'Amèrica i l'Amèrica del Nord i Central

Consulta la informació d'activitats anteriors

Oportunitats de negoci als Estats Units d'Amèrica a l'Amèrica del Nord i Central

Logística, e-commerce i distribució

Estats Units

Logística, e-commerce i distribució


E-commerce als Estats Units

Als Estats Units, la tendència ascendent i imparable de l'e-commerce, tant B2C com B2B, es presenta com una oportunitat molt interessant per a les pimes catalanes fabricants de productes en pràcticament tots els sectors.

Desplegar més opcions de E-commerce als Estats Units

Més enllà dels grans actors com Amazon, estan sorgint altres iniciatives digitals que, a nivell sectorial, faciliten molt l'accés a nous compradors. Per exemple, destaquem Range Me, una plataforma online per generar vendes que incorpora cada cop més compradors del wholesale i el retail. Està enfocada sobretot en els sectors de l'alimentació i la cosmètica i s'està convertint en una eina bàsica per al comerç B2C. Acció EUA ha tancat un acord amb aquesta plataforma per recolzar les empreses catalanes interessades a ser-hi presents. R20

Amagar més opcions de E-commerce als Estats Units
Energia i recursos

Estats Units

Energia i recursos


Energies renovables als Estats Units

Es preveu que l’energia solar augmenti de l’11% del total de l’energia renovable generada als Estats Units el 2017 a un 48% el 2050, convertint-se en la font d’energia elèctrica que més creix.

Desplegar més opcions de Energies renovables als Estats Units

Les energies renovables són la font d’energia que més creix als Estats Units, amb un creixement del 100% entre els anys 2000 i 2018.
Les energies renovables van representar un 17% del total d’electricitat generada el 2018 (un 7% d'hidroelèctrica i un 6,6% d'eòlica).
El Govern planifica una revolució de l’energia neta i justícia ambiental. El seu pla, amb una inversió inicial de 1.700 milions d'USD, pretén que els Estats Units assoleixin una economia d’energia neta al 100% i arribin a emissions netes zero el 2050 com a màxim.

Amagar més opcions de Energies renovables als Estats Units
Vins, caves i begudes

Estats Units

Vins, caves i begudes


Entrada i consolidació a través de la promoció

Des de l’any 1996, el consum de vi als Estats Units ha augmentat més del 51%, de manera que aquest mercat s'ha convertit en el país líder en consum de vi (per davant de França i Itàlia), amb un consum de 33 milions d’hl anuals.

Desplegar més opcions de Entrada i consolidació a través de la promoció

Des de l'oficina d'ACCIÓ a Miami s'organitza el programa Catalan Wines USA que, des del 2010, ha donat suport a 76 cellers catalans en la seva entrada i/o consolidació als EUA. El 65% dels cellers que participen al Catalan Wines USA repeteixen en edicions següents. Gairebé la meitat dels cellers participants han tancat acords de distribució amb professionals nord-americans.

Amagar més opcions de Entrada i consolidació a través de la promoció
Alimentació

Estats Units

Alimentació


Food Innovation als Estats Units

Arreu dels EUA ha augmentat de manera considerable la implementació de la tecnologia en la elaboració i en la distribució dels aliments, impulsat sobretot per l’augment de la demanda d’aliments i de dietes més saludables

Desplegar més opcions de Food Innovation als Estats Units

Cada cop tenen més protagonisme al mercat empreses que proporcionen productes i solucions úniques per tot el sistema alimentari. Les àrees d’enfocament prioritàries inclouen productes de consum, alimentació local, alimentació vegetal, marisc sostenible, tecnologia agrícola, tecnologia alimentària i malbaratament alimentari.

Amagar més opcions de Food Innovation als Estats Units

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Estats Units: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial