ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Estats Units d'Amèrica

Always ahead (el país que sempre va un pas per endavant)

La primera economia del món és un país molt avançat tecnològicament, ben diversificat i amb un gran pes del sector serveis, que suposa més de dos terços del PIB. El sector industrial, que ha anat perdent importància durant els últims anys, representa una mica més del 12 % de la producció total. El sector agrícola, tot i que poc rellevant, té una productivitat alta.

Oportunitats de negoci als Estats Units d'Amèrica a l'Amèrica del Nord i Central

Alimentació

Estats Units

Alimentació


Food Innovation als Estats Units

Arreu dels EUA ha augmentat de manera considerable la implementació de la tecnologia en la elaboració i en la distribució dels aliments, impulsat sobretot per l’augment de la demanda d’aliments i de dietes més saludables

Desplegar més opcions de Food Innovation als Estats Units

Cada cop tenen més protagonisme al mercat empreses que proporcionen productes i solucions úniques per tot el sistema alimentari. Les àrees d’enfocament prioritàries inclouen productes de consum, alimentació local, alimentació vegetal, marisc sostenible, tecnologia agrícola, tecnologia alimentària i malbaratament alimentari.

Amagar més opcions de Food Innovation als Estats Units
Salut i equipaments mèdics

Estats Units

Salut i equipaments mèdics


Salut digital, bioimpressió i dispositius mèdics

10 de les companyies de medical devices capdavanteres a escala mundial tenen presència a Massachusetts, on es comptabilitzen més de 400 companyies del sector, les quals ofereixen oportunitats de col·laboració.

Desplegar més opcions de Salut digital, bioimpressió i dispositius mèdics

Paral·lelament, l’Estat ha apostat recentment per impulsar el sector de la salut digital, que inclou registres electrònics, portables, sistemes d’atenció, gestió de pagaments, big data i telemedicina. Tanmateix, les aplicacions potencials i múltiples de la bioimpressió en el camp de la medicina i la salut confereixen a aquest sector l’oportunitat sense límits de capgirar el concepte actual de regeneració i substitució de teixit humà en el pacient tractat. En aquest sentit, són moltes les institucions privades, educatives o de recerca que destinen esforços per obtenir, a partir de tècniques d’impressió 3D, teixits formats per cèl·lules artificials, tolerables per al cos i adaptables al seu entorn.

Amagar més opcions de Salut digital, bioimpressió i dispositius mèdics
Energia i recursos

Estats Units

Energia i recursos


Energies renovables als Estats Units

Es preveu que l’energia solar augmenti de l’11% del total de l’energia renovable generada als Estats Units el 2017 a un 48% el 2050, convertint-se en la font d’energia elèctrica que més creix.

Desplegar més opcions de Energies renovables als Estats Units

Les energies renovables són la font d’energia que més creix als Estats Units, amb un creixement del 100% entre els anys 2000 i 2018.
Les energies renovables van representar un 17% del total d’electricitat generada el 2018 (un 7% d'hidroelèctrica i un 6,6% d'eòlica).
El Govern planifica una revolució de l’energia neta i justícia ambiental. El seu pla, amb una inversió inicial de 1.700 milions d'USD, pretén que els Estats Units assoleixin una economia d’energia neta al 100% i arribin a emissions netes zero el 2050 com a màxim.

Amagar més opcions de Energies renovables als Estats Units
Smart Cities

Estats Units

Smart Cities


Smart Cities Solutions

La perspectiva de les smart cities està generant una tendència important que impacta directament en el coneixement a nivell local de les necessitats per generar canvi en el benestar social i econòmic sota el focus del sector públic.

Desplegar més opcions de Smart Cities Solutions

A nivell d'Estats Units, es pot anticipar l'adopció i la implementació d'iniciatives d'smart city en els propers 6-10 anys, on hi ha una clara intervenció del sector privat. Entenent el concepte d'smart cities com la integració de tecnologia dins de la planificació urbana, s'estima que el mercat arribarà als 300.000 milions d'USD el 2023 (creixement del +15% anual), gràcies al finançament federal i a les obres de modernització que exigeix la infraestructura al país.

Amagar més opcions de Smart Cities Solutions

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Estats Units: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial