ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
 • Comparteix a Linkedin
 • Imprimeix

La República Centreafricana exigeix una nova certificació per exportar

Alertes de comerç internacional

A partir de l’1 de març del 2021, per entrar al mercat de la República Centreafricana, la major part de productes necessitaran comptar amb un certificat de conformitat (CoC), que serà sol·licitat a l’arribada de duanes del país.

01/03/2021
Alerta de comerç internacional

Alerta de comerç internacional

El Ministeri de Comerç i Indústria (MCI) és l’impulsor del programa d’inspecció i verificació de conformitat. Els objectius del programa són establir un règim d’inspecció de qualitat de la importació per protegir el públic de productes que es trobin sota estàndards que puguin posar en perill la salut pública, la seguretat i el medi ambient i protegir els fabricants locals contra la competència deslleial de productes importats que no compleixin amb els estàndards locals.

L’abast del programa és avaluar que tots els productes importats regulats compleixen amb els estàndards internacionals aprovats i les regulacions tècniques de la República Centreafricana.

 

Punts a considerar per tramitar la certificació

 1. SGS, actuant en nom del MOCI de la República Centreafricana, realitzarà serveis d’avaluació de la conformitat per als exportadors de mercaderies cap a la República centreafricana per verificar i confirmar que aquests productes compleixen els estàndards de qualitat nacionals i/o internacionals pertinents.
 2. Només els productes que compleixin les normatives i normes pertinents rebran un Certificat de conformitat.
 3. Els productes regulats que necessiten el certificat de conformitat per tal de ser exportats a la República Centreafricana són, entre d’altres: aliments, productes farmacèutics, productes fotogràfics, productes de la indústria química, fusta, cotó, tèxtils, alumini, joguines...
 4. Hi ha 3 tipus de rutes (és a dir, maneres de certificar el producte):
  1. Ruta A: aplicable a qualsevol mercaderia i qualsevol exportador.
  2. Ruta B: es recomana utilitzar-la per exportacions freqüents amb productes homogenis.
  3. Ruta C: es recomana utilitzar-la per exportacions de productes certificats sota una llicència.
 5. És responsabilitat del venedor assegurar-se que tots els enviaments a la República Centreafricana han passat el procés de verificació i tenen el Certificat de conformitat.
 6. Les tarifes s’aplicaran sobre el total del valor de la mercaderia FOB.

 

Enllaços d’interès

Per tal de comprovar si el vostre producte necessita portar el Certificat de conformitat o no, us recomanem que contacteu amb la certificadora acreditada. Contacte:

SGS

Montse Morral

Telèfon: +34 680119039

e-mail: montserrat.morralaltayo@sgs.com

 

Consulta tota l’Alerta de comerç internacional sobre la nova certificació per exportar a la República Centreafricana.

 

Nota: Totes les dades tenen finalitat informativa. L'empresa és manté com l'única responsable per l'ús de la informació i els resultats de la mateixa. És obligació de l'empresa verificar la informació abans d'utilitzar-la. ACCIÓ no es fa responsable de cap dany causat per l’ús de la informació.

Serveis relacionats

Oficina tècnica de barreres a la internacionalització

Cap obstacle podrà aturar el teu negoci internacional