ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Països Baixos, un mercat idoni per provar noves tecnologies

Idees d'experts   Paul Barreveld, director de l'Oficina Exterior de Catalunya a Amsterdam

Una economia oberta en un país de la mida de Catalunya però amb 17 milions de persones que parlen anglès. El director de l’Oficina Exterior d’ACCIÓ a Amsterdam, Paul Barreveld, explica les oportunitats en aquest mercat per a startups i empreses innovadores.

21/06/2018

Els Països Baixos són un país amb una economia oberta i sempre disposada a adoptar noves tecnologies. Una característica que el fa altament interessant per a les empreses catalanes capaces d’oferir un valor diferencial en innovació i d’R+D. Paul Barreveld, director de l’Oficina Exterior d’ACCIÓ a Amsterdam, repassa les característiques i oportunitats més rellevants en aquest mercat.

Unes oportunitats que poden passar, per exemple, pel sector agroalimentari. Als Països Baixos hi ha universitats de primer nivell mundial en agricultura envoltades d’importants centres tecnològics. No en va, 12 de les 40 empreses principals del sector alimentari tenen activitats d'R+D al país.

Tot el que fa referència a la indústria creativa, des de la moda, l’arquitectura o els videojocs; també poden trobar el seu espai als Països Baixos, que vol liderar aquesta indústria a escala europea.

Alhora, els Països Baixos també s’han convertit en un espai de referència per a les startups, amb un ecosistema dividit per sectors en ciutats com Amsterdam, La Haia o Eindhoven. Una bona manera d’introduir-se en aquest mercat és a través dels serveis que ofereix l’Oficina Exterior d’ACCIÓ a Amsterdam.