• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Països Baixos

El país comerciant per excel·lència

Els Països Baixos són un dels estats més desenvolupats del món, amb més del 75 % del PIB que prové del sector serveis. La digitalització de la indústria avança a un ritme important, a través d'incubadores, pols de recerca de referència mundial i una intensa col·laboració publicoprivada.

Activitats i missions sobre els Països Baixos i l'Europa occidental

Consulta la informació d'activitats anteriors

Dimecres, 08 maig 2019

Oportunitats de negoci als Països Baixos i a l'Europa occidental

Indústria 4.0

Països Baixos

Indústria 4.0


Països Baixos model de desenvolupament de la indústria 4.0

En ser una economia molt dinàmica, la digitalització de la indústria neerlandesa amb la incorporació de tecnologies vinculades a la indústria 4.0 va a un ritme important.
A través d'incubadores, pols de recerca de referència mundial, intensa col·laboració pulicoprivada, la digitalització de la indústria neerlandesa està força avançada en comparació amb la resta de països europeus. La presència de start-ups de tot el món permet una col·laboració fluïda i potent amb les empreses tecnològiques catalanes.
Alimentació

Països Baixos

Alimentació


Indústria agrària i agroalimentària als Països Baixos

Els Països Baixos és un dels líders mundials de la indústria agrària, és el segon major exportador de productes agrícoles per darrera dels Estats Units, gràcies a la seva innovadora tecnologia.

Els productes més destacats de l’economia neerlandesa inclouen els midons, les patates per llavor i els productes làctics. A més, el país té un gran potencial en els aliments saludables. Els Països Baixos ocupen la 2a posició respecte a la inversió en R+D en el sector agroalimentari d’Europa. Aquest fet és gràcies al seu ecosistema: format per centres de recerca i d’innovació del sector agroalimentari, universitats, i nombroses associacions publico-privades que agrupen ciència, indústria i govern. Dotze de les empreses agroalimentàries més grans del món tenen la seva seu de R+D o la major planta mundial de producció a Holanda, entre d’altres: Cargill, Heinz, Monsanto, Unilever, Mad Johnson, Mars i ConAgra.

Economia circular

Països Baixos

Economia circular


Estratègies públiques i privades en economia circular

Els Països Baixos és un país pioner en la incorporació de manera transversal del concepte d'economia circular en les polítiques públiques.
Amb una estratègia ambiciosa, el Govern neerlandès aposta per una estratègia a llarg termini (fins al 2050). Mentrestant, s'estan multiplicant les iniciatives per reutilitzar els residus, produir de manera més sostenible productes de consum i reduir el consum d'energies fòssils. Quant a l'empresa privada, inverteixen en tot tipus de tecnologies que els permetin arribar al nivell mínim de residus.
Moble i hàbitat

França

Moble i hàbitat


Adaptació de l'habitatge per als sèniors

El Govern francès dóna prioritat a mantenir la gent gran al seu domicili propi amb un pla nacional d'adaptació de 80.000 allotjaments finançat amb el desenvolupament d'un sistema d'ajuts.

La gent gran que realitza obres d'adaptació de l'habitatge té dret a una deducció fiscal del 25 % de la inversió (equipament + instal·lació). El límit d'aquesta deducció és de 5.000 euros (10.000 euros per a una parella) en cinc anys i inclou: les instal·lacions sanitàries (lavabos, lavabos regulables d'alçada, banyera amb porta, etc.) i els equips de seguretat i d'accessibilitat (revestiment antilliscant, sistema de control remot per a instal·lacions elèctriques, etc.). Els propietaris modestos es poden beneficiar d'una subvenció del 35 al 50 % del cost de les obres amb un màxim de 20.000 euros.

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci?