ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

6 idees per fer una cerca de socis eficient per l’Horizon Europe

Articles i altres publicacions

Quines són les claus per cercar un soci per participar a l'Horizon Europe? Quines són les eines disponibles per aconseguir-ho? Trobar socis d'altres països per a projectes col·laboratius és indispensable per participar en aquestes convocatòries, una tasca que sovint pot ser complicada.

07/06/2021

El programa Horizon Europe finança activitats d’alt valor afegit amb l’objectiu de multiplicar l’impacte dels projectes d’innovació i d’investigació europeus durant els propers anys. Una de les peculiaritats més destacades de la iniciativa, entre moltes altres, és que els projectes s’han de desenvolupar en consorci. I què vol dir? Doncs que les propostes s’han de presentar per, almenys, tres entitats independents de tres països diferents (europeus o associats).

La cerca de socis per un projecte concret pot ser una feina complicada tenint en compte el gran nombre de projectes, entitats, empreses i països que hi participen. Per la seva rellevància aquesta va ser una temàtiques de la Horizon Europe Week. A continuació, doncs, et volem donar algunes idees perquè aquesta cerca et sigui més senzilla.

1. Si formes part d’un consorci i busques un soci

Si tens un projecte en marxa i ja formes part d’un consorci, és possible que necessitis trobar un nou soci. Així, resulta imprescindible que escriguis la descripció per la cerca de socis de la manera més efectiva per aconseguir-ho:

  • A l’hora de descriure el projecte cal fer-ho amb molt de detall per facilitar la cerca i, al mateix temps, és important fugir de tecnicismes innecessaris
  • Cal descriure el perfil de les entitats que ja en fonem part, els països coberts i els àmbits de treball
  • És important descriure prèviament el perfil que busquem: tipologia d’entitat, expertesa, àmbits o països, entre d’altres

2. No tens cap projecte i vols afegir-te a un consorci

Si és així, t’has de diferenciar de la resta de participants:

  • Cal que llegeixis bé els temes d’interès i que et descriguis de manera molt alineada amb les temàtiques
  • Descriu àmpliament el rol que podria tenir la teva entitat a dins del consorci
  • Tens experiència prèvia en projectes similars? No perdis l’oportunitat i indica el sector on has treballat, l’experiència en convocatòries europees, col·laboradors...

3. La plataforma del participant: el 'Funding & Tender Portal'

És la porta d’entrada i on tot pot començar. El Funding & Tender Portal és el portal del participant dels programes gestionats per la Comissió Europea. Les entitats i empreses participants al programa Horizon Europe poden buscar socis per temàtiques i fer cerques amb tota mena de filtres a través d’aquesta plataforma. A partir d’aquí, es pot contactar amb la persona que coordina el consorci d’interès.

4. Cerques a través l’Enterprise Europe Network (EEN)

La xarxa EEN, present a Catalunya, treballa per connectar empreses dels països membres amb l’objectiu de facilitar les col·laboracions internacionals en l’àmbit de la recerca, la transferència tecnològica o els acords comercials. Així, no és d’estranyar, que sigui un actiu molt important per ajudar-te en trobar nous socis per facilitar-te la participació a l’Horizon Europe. A través de l’EEN pots donar-te d’alta al Servei d’alertes o participar en els brokerage events que organitzen durant tot l’any i amb els que disposaràs de múltiples reunions agrupades en 1 o 2 dies.

5. Oficines Exteriors d’ACCIÓ

La xarxa d’Oficines d’ACCIÓ -i els seus consultors d’innovació- són una eina molt útil i eficaç per ajudar-te a identificar socis tecnològics a partir de les teves necessitats. Es tracta d’un servei de cerca de socis que et pot ser útil per participar en programes europeus com l’Horizon Europe o l’Eureka o per altres col·laboracions sense línies d’ajuda.

6. Catalonia Open Challenges

Aquesta és una nova plataforma digital d’ACCIÓ que recull oportunitats d’innovació i comerç internacional amb un objectiu molt clar: fomentar la cooperació entre empreses catalanes i internacionals. Aquesta eina també permet fer cerques de socis per a projectes de recerca i desenvolupament. Descobreix-la!

Des d’ACCIÓ i la Enterprise Europe Network (EEN) et podem ajudar a accedir als fons europeus Horizon Europe a través de l’orientació, la formació o l’assessorament; la cerca de socis o en la revisió de propostes. Vols saber-ne més? Explica’ns el teu projecte!

Serveis relacionats

Horizon Europe

T’ajudem a accedir als fons europeus de recerca i innovació