ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El futur dels residus sòlids

Articles i altres publicacions

La quantitat de residus generats sol ser directament proporcional al nivell d'ingressos i l'estil de vida, un problema amb què s'enfronten les economies industrialitzades, que han de trobar maneres d'evitar, reduir al mínim i reciclar els residus.

Aquest article presenta les principals aplicacions en l'àmbit dels residus sòlids on la recuperació dels materials reciclables d'aquests juga un paper important en la gestió mediambiental.

29/04/2011
focus

La descomposició de la fracció biodegradable d'aquests residus provoca unes emissions de metà que s’estimen en un 10% de les emissions antropogèniques de metà de tot el món. Atès que només una petita fracció dels residus es crema en incineradores modernes equipades amb filtres d’aire de tecnologia avançada, la recuperació dels materials reciclables dels residus no seleccionats juga un paper important en la gestió dels residus. Els residus sòlids urbans contenen entre un 60% i un 75% de material potencialment reciclable.

Uns sistemes de recollida adequats permetràn que una proporció considerable d’aquests residus es reciclin i es tornin a utilitzar com a primera matèria secundària i combustibles derivats de residus.

Descarrega't el material

Pàgines relacionades