ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Emprenedors 2007

Articles i altres publicacions

La tercera edició de la guia-directori d'emprenedors, compta amb tres entrevistes a empreses representatives, així com les descripcions de tots els projectes dels emprenedors que han estat recolzats pel CIDEM per esdevenir empreses.

Emprenedors 2007

Emprenedors 2007

El creixement econòmic es fonamenta en la productivitat, la innovació i la creació d’empreses en un mercat eminentment global, més complex i dinàmic. En aquest context, la mida de les empreses passa a ser una variable (o barrera) determinant, ja que estan competint amb empreses de tot el món, i la posició i visió nacional perd importància.

En el nostre país, la creació d’empreses ha seguit una tendència creixent en els darrers anys, i s’ha situat per sobre d’una taxa del 4%, la qual permet comptar amb un teixit empresarial de més de tres milions d’empreses.

Entén que la petita dimensió de les empreses no posa en dubte la seva capacitat de competir, però cal tenir en compte que aquesta capacitat ve determinada, en qualsevol cas, per tres factors: l’entorn econòmic i institucional, l’estructura del sector on es troba l’empresa i l’estratègia de la pròpia empresa.

Pel que fa a Catalunya, podem observar que estem vivint, en els darrers anys, un fort creixement pel que fa al nombre d’empreses innovadores. La millora contínua del teixit industrial de Catalunya depèn tant d’aquestes noves empreses que comencen com de la modernització i millora de la competitivitat de les empreses ja establertes.

Aquest directori recull una sèrie d’entrevistes als representants de tres empreses representatives: Tecno Artés, Melcart Projects i Neurotec. Ofereix també informació sobre els 84 projectes d’emprenedors que s’han convertit en empreses gràcies al suport del CIDEM. N’hi ha 24 de biotecnologia, 27 d’enginyeria i 33 de software.

Descarrega't el material

Serveis relacionats

Barcelona & Catalonia Startup Hub

El portal de les startups més disruptives. Busques innovació? Vols formar-ne part? Descobreix-lo!