ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitat de negoci en el sector Pet Care a Itàlia

Articles i altres publicacions

Malgrat el context de crisi, Itàlia és el segon país europeu on més ha crescut el sector Pet Care el darrer any (que inclou l'alimentació i els complements per animals de companyia) després de l'estat espanyol. El 48% dels productes d'alimentació animal a Itàlia són importats.

La facturació en productes per a higiene animal (xampús, desodorants, antiparasitaris, raspalls per al cabell, etc) ha crescut un 12,7% l'últim any i la de complements per animals ha crescut un 1,5% des del 2010.

El 'pet care' és un sector a l'alça a Itàlia

Segons ASSALCO (Associazione Nazionale Imprese per l’Alimentazione e la Cura degli Animali da Compagnia), al 2012 el sector de l’alimentació i cura dels animals de companyia ha crescut tant en termes de facturació com en volum de vendes.

Cal valorar que el 41% de les llars italianes tenen animals de companyia, amb un total de 7 milions de gossos, 7,5 milions de gats, dos milions de mamífers petits, 40 milions d’ocells i peixos i un milió de rèptils.

El volum de vendes del sector Pet Care ha crescut un 0,5% durant el darrer any, principalment a través de la gran distribució, amb un augment del 2,7% i una facturació total de 1.009 milions d’euros. Les vendes a les botigues d’animals han augmentat un 1%, arribant a una facturació de 594,4 milions d’euros. Així mateix, els garden centers també han començat a vendre productes per animals de companyia.