ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitat de negoci per l'arquitectura catalana a la Xina

Articles i altres publicacions

El Pla sobre l'Acceleració del Procés d'Urbanització que el govern xinès va començar a promoure fa dos anys enrere ja ha donat el seu primer resultat. Segons la darrera estadística oficial del desembre del 2011, la població urbana ocupa, per primera vegada a la història xinesa, el 51,27%.

Aquesta dada significa que en 30 anys hi ha hagut 300 milions de ciutadans que han abandonat les zones rurals per traslladar-se a les ciutats.

Construcció a la Xina

A escala governamental, aquest canvi implica la urgència d’ampliar les ciutats i remodelar els barris vells. A escala empresarial, es nota més demanda de noves residències i instal·lacions públiques.

Malgrat que l’any 2010 el govern xinès va promulgar nous reglaments limitant l’especulació immobiliària, i que les inversions hagin caigut sobtadament, la demanda del mercat no ha desaparegut i s’esperen noves pujades.

Els promotors/constructors i les agències de disseny arquitectònic locals busquen diferenciar-se de la competència aportant noves inspiracions i/o dissenys més innovadors provinents d’altres països. En aquest sentit l’arquitectura mediterrània cada vegada està agafant més fama, fet que obre bones oportunitats per aquelles empreses catalanes interessades en abordar el mercat xinès.