ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Xina

La cursa per esdevenir el número 1

Amb un mercat de 1.382 milions de consumidors, la Xina és la segona economia del món després dels Estats Units. El país es troba en ple procés de transformació per passar del Made in China al Innovated in China. En els propers anys, es preveu que la inversió xinesa en R+D superarà la de la Unió Europea i dels Estats Units, i es convertirà en el número 1 del món.

Oportunitats de negoci a la Xina i a l'Extrem Orient

Alimentació

Xina

Alimentació


La Xina augmentarà els aliments importats en els anys següents

Amb una pandèmia inesperada, garantir un subministrament estable d’aliments és una de les tasques clau del govern xinès. Tal com estava previst, la Xina augmentarà el percentatge d’aliments importats.

Desplegar més opcions de La Xina augmentarà els aliments importats en els anys següents

La Xina és el major productor i importador de carn del món. El 2019 es van produir prop de 76,5 milions de tones mètriques de carn. Per satisfer la seva demanda, la Xina va importar dos milions de tones de porc, 1,7 milions de tones de vedella, 0,8 milions de tones d’aviram i 0,4 milions de tones de xai el 2019. Les tres categories principals per al consumidor xinès són la carn, els peixos i mariscos i els productes làctics. El procediment de registre abreujat facilita l’entrada de productes estrangers; el volum d’importació i exportació d’aliments nutricionals i saludables va assolir els 2.417 milions de dòlars estatunidencs, un augment interanual del 14,72% el juny de 2019.

Amagar més opcions de La Xina augmentarà els aliments importats en els anys següents
Química i plàstics

Xina

Química i plàstics


Xina és un país deficitari en productes químics

La indústria química xinesa està experimentant grans canvis des de la cerca del volum produït fins a productes més especialitzats per satisfer noves demandes.

Desplegar més opcions de Xina és un país deficitari en productes químics

Xina necessita elevar la taxa de química fina en la producció nacional total (50 % el 2018). A més, el major repte de la indústria química de la Xina és el desenvolupament de nous materials químics (només ocupa el 15 % del total mundial). Per a això, el Ministeri d'Indústria i Tecnologies informàtiques de la Xina ha elaborat una llista de 130 nous materials químics que la Xina no és capaç de fabricar o té una taxa d'autosuficiència molt baixa.

Amagar més opcions de Xina és un país deficitari en productes químics
TIC i transformació digital

Xina

TIC i transformació digital


Les noves oportunitats de la indústria TIC a la Xina

La xarxa 5G millora encara més a la Xina, moltes indústries són capaces d’implementar l’actualització i la transformació i impulsar nous models de negoci.

Desplegar més opcions de Les noves oportunitats de la indústria TIC a la Xina

Després de l'aixecament de mesures per la covid-19, el govern central xinès va implementar iniciatives en el desenvolupament d’"internet industrial", incloses polítiques per a la construcció d'una nova infraestructura industrial digital, xarxes de comunicacions d'alta qualitat que abastin totes les regions i ciutats del país. Cal una actualització digital de les 100 principals empreses industrials de la Xina i fins a 1.000 empreses de serveis líders per permetre la transformació. Es recomana a empreses de tot el món que col·laborin en profunditat amb les empreses industrials de la Xina i els proveïdors de dades massives.

Amagar més opcions de Les noves oportunitats de la indústria TIC a la Xina
Mobilitat sostenible

Xina

Mobilitat sostenible


La Xina, país rècord en vendes de vehicles elèctrics

Segons el Ministeri d’Indústria i Tecnologia Informàtica xinès, en els pròxims anys es preveu posar fi als cotxes de combustibles fòssils. Per assolir aquest objectiu, el govern xinès està promovent les inversions en New Energy Vehicles (NEV).

Desplegar més opcions de La Xina, país rècord en vendes de vehicles elèctrics

La normativa publicada recentment, que limita el creixement de la producció d’automòbils tradicionals, fomenta la producció de NEV en empreses sòlides i competitives. La venda de NEV el 2019 són 1,2 milions, la primera posició del món. L'objectiu per al 2025 consisteix en què els NEV ocupin un 20 % de la producció y venda total de vehicles. La nova tendència ha generat una cadena industrial totalment diferent: des de bateries a altres tecnologies com sensors, visió per ordinador, HD mapping, xips d’IA, algoritmes, V2X i conducció automàtica. L'aposta per desenvolupar el sector dels vehicles elèctrics presenta oportunitats per a empreses innovadores del sector.

Amagar més opcions de La Xina, país rècord en vendes de vehicles elèctrics

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Xina: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial