ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Xina

La cursa per esdevenir el número 1

Amb un mercat de 1.382 milions de consumidors, la Xina és la segona economia del món després dels Estats Units. El país es troba en ple procés de transformació per passar del Made in China al Innovated in China. En els propers anys, es preveu que la inversió xinesa en R+D superarà la de la Unió Europea i dels Estats Units, i es convertirà en el número 1 del món.

Oportunitats de negoci a la Xina i a l'Extrem Orient

Alimentació

Xina

Alimentació


La Xina augmentarà els aliments importats en els anys següents.

Amb una pandèmia inesperada, garantir un subministrament estable d’aliments és una de les tasques clau del govern xinès. Tal com estava previst, la Xina augmentarà el percentatge d’aliments importats.

Desplegar més opcions de La Xina augmentarà els aliments importats en els anys següents.

La Xina és el major productor i importador de carn del món. El 2019 es van produir prop de 76,5 milions de tones mètriques de carn. Per satisfer la seva demanda, la Xina va importar dos milions de tones de porc, 1,7 milions de tones de vedella, 0,8 milions de tones d’aviram i 0,4 milions de tones de xai el 2019. Les tres categories principals per al consumidor xinès són la carn, els peixos i mariscos i els productes làctics. El procediment de registre abreujat facilita l’entrada de productes estrangers; el volum d’importació i exportació d’aliments nutricionals i saludables va assolir els 2.417 milions de dòlars estatunidencs, un augment interanual del 14,72 % el juny de 2019.

Amagar més opcions de La Xina augmentarà els aliments importats en els anys següents.
Energia i recursos

Hong Kong

Xina

Energia i recursos


Augment de l’ús d'energies netes per reduir les emissions de CO2

El pla d’acció climàtic 2030+ de Hong Kong estableix l’objectiu d’emissions de carboni per al 2030 i vol reduir la intensitat de carboni de Hong Kong en un 65-70% el 2030, equivalent a una reducció absoluta del 26% al 36%.

Desplegar més opcions de Augment de l’ús d'energies netes per reduir les emissions de CO2

Les principals actuacions previstes són: reduir la generació d’electricitat a base de carbó, aplicar energies renovables a una escala cada vegada més gran, fer que la infraestructura i els edificis siguin més eficients energèticament, millorar el transport públic, "refrescar" la ciutat mitjançant mesures com ara el disseny eòlic de l'entorn i associar-se amb els agents, innovadors i experts del sector per fer front al canvi climàtic a llarg termini.

A més, el pla demana no només la feina del govern, sinó també la participació de les empreses i de la comunitat, i hauria de proporcionar oportunitats de negoci a les empreses que tinguin solucions d'eficiència energètica i energies netes.

Amagar més opcions de Augment de l’ús d'energies netes per reduir les emissions de CO2
Salut i equipaments mèdics

Xina

Salut i equipaments mèdics


El programa 'Healthy China 2030' ofereix oportunitats en ciències de la vida

El 2016, La Xina va anunciar "Healthy China 2030". Aquest any, per fer front a l’arribada de la covid-19, els productes d’alta qualitat i les cadenes de subministrament resistents per lliurar-les són cada vegada més importants.

Desplegar més opcions de El programa 'Healthy China 2030' ofereix oportunitats en ciències de la vida

Aquest programa no només considera el desenvolupament de nous medicaments, la metodologia del tractament mèdic o dels equips, sinó també la millora del medi ambient, l'aplicació la de vida saludable, la prevenció de malalties i, fins i tot, una profunda reforma del sistema sanitari (herència de l'època de l'economia planificada). Per tant, ofereix oportunitats i una d'elles, per exemple, és la introducció als hospitals de sistemes com EMR (Electrònic Medical Record), SOA Architecture, CDR (Clinical Data Center), CDSS (Clinical Decision Support System), etc.

Amagar més opcions de El programa 'Healthy China 2030' ofereix oportunitats en ciències de la vida
Maquinària, metal·lúrgia i béns d'equip

Xina

Maquinària, metal·lúrgia i béns d'equip


Metal·lúrgia al mercat Xinès

La metal·lúrgia i els productes metàl·lics, en tractar-se d'un sector transversal, generen oportunitats per a les empreses catalanes en diversos sectors.

Desplegar més opcions de Metal·lúrgia al mercat Xinès

"Tot i que la Xina és el primer país productor d'acer (996 milions de tones, el 53,3 % de la producció mundial total d'acer cru el 2019), la Xina no té autosuficiència d'acer especial, fonamental per als sectors industrials com la maquinària i els béns d'equip, automoció i aviació, equipament ferroviari, electricitat i petroquímica. La importació xinesa d'acer especial el 2018 són 4 milions de tones per un valor de 7 bilions de dòlars.
La Xina busca tecnologies per elevar el nivell qualitatiu de l'acer especial i transformar el procés industrial perquè sigui més ecològic (reducció del consum energètic i la contaminació mediambiental)."

Amagar més opcions de Metal·lúrgia al mercat Xinès

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Xina: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial