ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Xina

La cursa per esdevenir el número 1

Oportunitats de negoci a la Xina i a l'Extrem Orient

Energia i recursos

Xina

Energia i recursos


Augment de l'ús d'energies netes en el mercat més gran del món

Les creixents necessitats energètiques de la Xina es cobreixen cada vegada més amb energies renovables, gas natural i electricitat, mentre que la demanda de carbó es redueix.

Desplegar més opcions de Augment de l'ús d'energies netes en el mercat més gran del món

L'increment de l'ús d'energies renovables i el suport que reben per part de les polítiques públiques contribueixen a reduir els costos d'implementació. L'energia solar fotovoltaica és la manera més econòmica de generar electricitat a la Xina. També augmenta l'ús directe d'energies renovables en sectors d'ús final, a través de la bioenergia en la indústria, la solar i tèrmica per a la calefacció, i els biocombustibles per al transport. El 2040, l'electricitat s'haurà convertit en la principal font de consum d'energia final a la Xina. Des de finals de 2020 ja supera el carbó i no tardarà gaires anys a superar el petroli.

Amagar més opcions de Augment de l'ús d'energies netes en el mercat més gran del món
Energia i recursos

Hong Kong - Xina

Xina

Energia i recursos


Hong Kong vol adoptar energies netes per reduir les emissions de CO2

El pla d’acció climàtica 2030+ de Hong Kong estableix l’objectiu d’emissions de carboni per al 2030 i vol reduir la intensitat de carboni de Hong Kong en un 65-70% el 2030, equivalent a una reducció absoluta del 26% al 36%.

Desplegar més opcions de Hong Kong vol adoptar energies netes per reduir les emissions de CO2

Les principals actuacions previstes són: reduir la generació d’electricitat a base de carbó, aplicar energies renovables a una escala cada vegada més gran, fer que la infraestructura i els edificis siguin més eficients energèticament, millorar el transport públic, "refrescar" la ciutat mitjançant mesures com ara el disseny eòlic de l'entorn i associar-se amb els agents, innovadors i experts del sector per fer front al canvi climàtic a llarg termini.
A més, el pla demana no només la feina del govern, sinó també la participació de les empreses i de la comunitat, i hauria de proporcionar oportunitats de negoci a les empreses que tinguin solucions d'eficiència energètica i energies netes.

Amagar més opcions de Hong Kong vol adoptar energies netes per reduir les emissions de CO2
Automoció, moto i mobilitat lleugera

Xina

Automoció, moto i mobilitat lleugera


La Xina manté el lideratge mundial en fabricació i venda d’automòbils

El 2021 la Xina ha mantingut la primera posició mundial amb 26,08 milions de vehicles fabricats (+ 3.4 %) i 26,27 milions de venuts (+ 3.8 %).

Desplegar més opcions de La Xina manté el lideratge mundial en fabricació i venda d’automòbils

El 2021 s'ha posat fi a la baixada de fabricació i venda dels últims tres anys.
Les marques nacionals han aconseguit grans progressos en qualitat, seguretat i tecnologia. Gràcies a això, les marques nacionals han representat el 44,4 % de la venda de cotxes de passatger el 2021.
El major creixement ha correspost a vehicles de nova energia. Amb 3,54 milions de cotxes fabricats i 3,52 milions de venuts, el creixement interanual ha arribat al 160 %.
La Xina s'ha convertit en el tercer país exportador del món. El 2021 l'exportació xinesa ha superat els 2 milions de vehicles, d'entre els quals mig milió corresponen a cotxes de nova energia. El 2021 l'exportació xinesa de cotxes elèctrics a Europa s'ha incrementat un 200 %.

Amagar més opcions de La Xina manté el lideratge mundial en fabricació i venda d’automòbils
Alimentació

Xina

Alimentació


La Xina figura entre els països amb més volum d'importació d'aliments

El 2020, el valor importat ha arribat fins als 98,25 milers de milions de dòlars, un increment del 21,7 % respecte a l'any anterior (80,73 bilions de dòlars).

Desplegar més opcions de La Xina figura entre els països amb més volum d'importació d'aliments

Els aliments importats deixen de ser productes de luxe i representen el 10 % del cost total en alimentació de la meitat dels consumidors del país. El comerç electrònic s'ha convertit en el principal canal de distribució, amb la qual cosa la venda d'aliments importats es va estenent cap a les ciutats de l'interior del país. Com a resposta a la creixent demanda, algunes empreses xineses han començat a obrir "punts de compra" a diferents països d'origen.
Espanya s'ha convertit en el primer país proveïdor de carn porcina i d'oli d'oliva a la Xina. El 2021, Espanya va exportar 2.891,91 milions de USD en carn porcina i 138,12 milions de USD en oli d'oliva, un increment del 15,22 % i del 22,97 % respecte a l'any 2020.

Amagar més opcions de La Xina figura entre els països amb més volum d'importació d'aliments

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Xina: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial