ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Xina

La cursa per esdevenir el número 1

Oportunitats de negoci a la Xina i a l'Extrem Orient

Indústria farmacèutica

Xina

Indústria farmacèutica


La Xina posa el mercat farmacèutic com a prioritat estratègica

La Xina és l'únic mercat important que s'espera que creixi en xifres altes d'un sol dígit anualment durant els propers 5 anys. Remodelarà el panorama biofarmacèutic mundial a tot el món.

Desplegar més opcions de La Xina posa el mercat farmacèutic com a prioritat estratègica

En els dos últims plans quinquennals de la Xina, el govern xinès va citar la biofarma com una de les vuit indústries estratègiques clau a desenvolupar. La demografia xinesa està envellint dràsticament, amb una prevalença creixent de moltes malalties, inclosos el càncer, les malalties cardiovasculars i la diabetis. Mentrestant, el govern facilita el procés de registre de medicaments innovadors i harmonitza el procés d'aprovació amb les normes globals. Des del 2017, el govern ha celebrat negociacions de contractes nacionals per a medicaments innovadors d'alt preu, que anteriorment tenien accés limitat o nul al reemborsament de l'assegurança pública.

Amagar més opcions de La Xina posa el mercat farmacèutic com a prioritat estratègica
Automoció, moto i mobilitat lleugera

Xina

Automoció, moto i mobilitat lleugera


La Xina manté el lideratge mundial en fabricació i venda d’automòbils

El 2021 la Xina ha mantingut la primera posició mundial amb 26,08 milions de vehicles fabricats (+ 3.4 %) i 26,27 milions de venuts (+ 3.8 %).

Desplegar més opcions de La Xina manté el lideratge mundial en fabricació i venda d’automòbils

El 2021 s'ha posat fi a la baixada de fabricació i venda dels últims tres anys.
Les marques nacionals han aconseguit grans progressos en qualitat, seguretat i tecnologia. Gràcies a això, les marques nacionals han representat el 44,4 % de la venda de cotxes de passatger el 2021.
El major creixement ha correspost a vehicles de nova energia. Amb 3,54 milions de cotxes fabricats i 3,52 milions de venuts, el creixement interanual ha arribat al 160 %.
La Xina s'ha convertit en el tercer país exportador del món. El 2021 l'exportació xinesa ha superat els 2 milions de vehicles, d'entre els quals mig milió corresponen a cotxes de nova energia. El 2021 l'exportació xinesa de cotxes elèctrics a Europa s'ha incrementat un 200 %.

Amagar més opcions de La Xina manté el lideratge mundial en fabricació i venda d’automòbils
Maquinària i béns d'equip

Xina

Maquinària i béns d'equip


La indústria xinesa d'equips evoluciona cap a la digitalització

La Xina ha aconseguit progressos evidents en la fabricació d'equips com robots industrials, màquines eina CNC i maquinària de construcció. No obstant això, el 15% dels equipaments de gamma alta depèn de la importació.

Desplegar més opcions de La indústria xinesa d'equips evoluciona cap a la digitalització

L'objectiu del nou XIV pla quinquennal és evolucionar de l'era de l'automatització a la digitalització per aconseguir la fabricació intel·ligent.
S'aplicaran les tecnologies de big data, computació en el núvol i intel·ligència artificial en la fabricació d'equips, especialment en els àmbits de control adaptatiu del procés industrial, l'optimització intel·ligent i la selecció de paràmetres de processament, l'autodiagnòstic i reparació d'errors, etc. S'espera que durant els propers 5 anys el creixement anual de la indústria d'equipament es mantindrà entre el 5% i el 6%, amb una facturació d'uns 4.800 mil milions de iuans (650 mil milions d'euros).

Amagar més opcions de La indústria xinesa d'equips evoluciona cap a la digitalització
Energia i recursos

Xina

Energia i recursos


Augment de l'ús d'energies netes en el mercat més gran del món

Les creixents necessitats energètiques de la Xina es cobreixen cada vegada més amb energies renovables, gas natural i electricitat, mentre que la demanda de carbó es redueix.

Desplegar més opcions de Augment de l'ús d'energies netes en el mercat més gran del món

L'increment de l'ús d'energies renovables i el suport que reben per part de les polítiques públiques contribueixen a reduir els costos d'implementació. L'energia solar fotovoltaica és la manera més econòmica de generar electricitat a la Xina. També augmenta l'ús directe d'energies renovables en sectors d'ús final, a través de la bioenergia en la indústria, la solar i tèrmica per a la calefacció, i els biocombustibles per al transport. El 2040, l'electricitat s'haurà convertit en la principal font de consum d'energia final a la Xina. Des de finals de 2020 ja supera el carbó i no tardarà gaires anys a superar el petroli.

Amagar més opcions de Augment de l'ús d'energies netes en el mercat més gran del món

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Xina: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial