ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Baròmetre de la Innovació a Catalunya 2017

Informes d'anàlisi econòmica

L’estudi avalua l’estat de la innovació a Catalunya tenint en compte els nous enfocaments cap a un major pes dels actius intangibles i amb informació directa sobre el procés d’innovació de les empreses catalanes.

04/07/2018
Baròmetre de la Innovació a Catalunya 2017

El Baròmetre de la Innovació (document .PDF) que elabora ACCIÓ anualment presenta en aquesta edició noves dades que demostren la importància de la cultura innovadora en el creixement de les empreses. No en va, un 44,9% de les companyies innovadores preveuen augmentar la seva facturació i un 21,5% ampliar la plantilla. Aquestes són algunes de les dades més rellevants en l’anàlisi del 2017.

Entre les conclusions principals de l’estudi, destaca l’augment dels recursos destinats a R+D, aspecte a l’alça entre el 67,9% de les empreses. Una major inversió que es tradueix en el 70% d’aquestes empreses en el convenciment de poder presentar durant aquest 2018 un nou producte o servei.

Alhora, el Baròmetre també mostra el creixement del percentatge d’empreses innovadores a Catalunya, que ja arriba al 55,3%. Alhora, assenyala les companyies més joves, d’entre zero i cinc anys, com les que concentren una major activitat innovadora.

Pel que fa al tipus de tecnologies incorporades en els processos d’innovació, aquesta edició del Baròmetre destaca les que consoliden la transformació digital de les empreses. Predomina la incorporació del Big Data i es duplica el percentatge de companyies que sumen capacitats en la impressió 3D.

Infografia sobre la Catalunya innovadora. Barometre de la innovacio 2017

Un any més, el Baròmetre torna a demostrar la clara vinculació que es genera entre innovació i internacionalització. Les dades mostren, en aquest sentit, com les empreses innovadores surten més a l’exterior que les que no ho són. Concretament, el 52,8% de les empreses innovadores han exportat; xifra que recula fins al 23,4% entre les que no innoven.

El Baròmetre de la Innovació té com a població de referència totes les empreses de més de nou treballadors amb seu al territori de Catalunya. Per conèixer tots els detalls de l’estat de la innovació a Catalunya, descarrega’t l’estudi complert (document .PDF).

Per veure l’evolució de l’estat de la innovació a Catalunya, consulta les anteriors edicions del Baròmetre: