ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Catalonia Living Lab, l'espai de proves per als cotxes del futur

Articles i altres publicacions

Catalunya posa en marxa un entorn de proves únic a Europa en l'àmbit dels vehicles autònoms i connectats, el Catalonia Living Lab.

Es tracta d’un espai que permetrà que empreses del sector automobilístic de tot el món puguin fer assaigs i validacions de la tecnologia que està fent possible el desplegament dels cotxes del futur. Tot això, en carreteres de Catalunya.

Imatge

En concret, inicialment està previst que les proves es puguin dur a terme en 3 circuits, 7 rutes -que sumaran gairebé 200 km-, i en 7 zones obertes -que superaran els 12 km2 de superfície- en diversos punts arreu del país.

Catalonia Living Lab és una iniciativa conjunta entre la Generalitat, la indústria de l'automoció i les telecomunicacions i els agents del sector. L'objectiu és que aquest projecte aporti valor afegit a la cadena de valor de la indústria TIC i de l'automoció a Catalunya.

La Generalitat i el clúster de la indústria de l'automoció de Catalunya (CIAC) actuaran com a finestreta única per facilitar aquestes proves, que també busquen l'atracció de nous projectes d'inversió estrangera.

Les actuacions per impulsar la indústria del vehicle autònom i connectat a Catalunya contemplen l’impuls de les tecnologies habilitadores, com ara el 5G, la visió per computador, la Intel·ligència Artificial i la Ciberseguretat.

Igualment, preveu iniciatives que situïn la nova indústria digital catalana associada al vehicle autònom i connectat en una posició d’avantatge competitiu a Europa i fomentin la generació de nous perfils professionals que combinin les TIC i l’automoció, així com el desenvolupament de nous models de negocis relacionats amb el sector del vehicle autònom i connectat.

Presentacions

Serveis relacionats

Contacta amb el Catalonia Living Lab

Aquest enllaç porta a un altre lloc web: Catalonia Living Lab

Accedeix al millor entorn per posar a prova les noves tecnologies de la mobilitat