ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

BDF: innovació en alimentació vegetariana amb segell gironí

Casos d'empresa   BDF

L'empresa catalana BDF ha creat una fórmula que millora la textura d'aliments vegetarians i vegans.

La solució, que es basa en l'aplicació de l'enzim transglutaminasa als aliments, es pot aplicar en diferents sectors de la indústria alimentària, en productes com la carn, el peix, els làctics o la pasta.

20/07/2017
Imatge

Els Cupons a la Innovació

L’objectiu dels Cupons a la Innovació d’ACCIÓ és garantir l’accés de les pimes catalanes a la innovació. consisteixen en ajuts de fins a 6.000 euros, que cobreixen fins al 80% del cost del servei i que s’entreguen a través d’un cupó que les pimes han de bescanviar amb un proveïdor acreditat per ACCIÓ (com els centres tecnològics amb el segell TECNIO, altres agents que desenvolupen tecnologia diferencial o assessors que puguin millorar el procés d’innovació o ecoinnovació). Es tracta d’empreses d’entre 5 i 100 treballadors que volen iniciar o estan desenvolupant un projecte d’innovació, ja sigui el desenvolupament d’un nou producte o servei, una millora d’un procés productiu o un nou model de negoci, entre d’altres. Els cupons van adreçats a solucionar aspectes concrets en el curt termini, ja que tenen una caducitat de 8 mesos.

Actualment es troba oberta la convocatòria de la quarta edició d’aquest programa d’ajuts, que compta amb un pressupost de 300.000 euros. L’any passat 73 pimes catalanes van accedir a aquests ajuts, que van esgotar-se en gairebé 2 mesos des que es va obrir la convocatòria.

Idees Força

BDF ha comptat amb el suport d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa- per sistematitzar la innovació a l’empresa a través de la línia d’ajuts Cupons a la Innovació. L’empresa començarà a comercialitzar aquesta solució a finals d’any, coincidint amb la seva participació a la fira Food Ingredients que se celebrarà a Frankfurt.

Es comercialitzarà a través de distribuïdors internacionals que proveiran, al seu torn, les empreses productores del sector de l’alimentació. Es vendrà per tal que el productor final l’apliqui directament sobre l’aliment i es podrà exportar ja sigui mitjançant transport marítim o aeri, ja que s’envia envasat al buit.

Segons el director de BDF, Jordi Bosch, “l’enzim transglutaminasa es troba de forma natural a tots els regnes i a gran quantitat d’organismes, de manera que afegir aquest enzim permet disminuir l’addició d’altres additius químics, a banda de millorar el rendiment del procés de producció dels productes alimentaris” i permet “que el producte tingui una textura similar a la de l’aliment original”. Per Bosch, “la innovació és vital: treure productes diferenciats al mercat és el que realment ens permet ser competitius i créixer”, subratlla.

Actualment l’empresa està formada per 22 treballadors i té la seu a Girona. Fundada l’any 1999, exporta un 94% de la seva producció a més de quaranta països.