ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Dinamitzant la gestió: motivar per vendre més

Casos d'empresa

Iberhospitex és una empresa catalana especialitzada en el desenvolupament, la fabricació i la comercialització de productes hospitalaris d'un sol ús. La seva facturació es troba al voltant dels 25 milions d'euros, amb un 60% d'impacte en el mercat nacional i la resta internacional.

Actualment, Iberhospitex està immersa en un procés d'implementació d'un Pla Estratègic que té com a objectiu principal doblar la facturació actual.

27/04/2010

Idees Força

Iberhospitex es troba en un procés de professionalització de la gestió i millora de recursos i d'estructura, que forma part d'un pla estratègic per doblar la facturació durant els propers tres anys. Després d'una anàlisi prèvia, vam detectar que la nostra xarxa comercial estava desmotivada perquè es veia en desavantatge amb altres empreses que apliquen una metodologia comercial avançada. I aquí és on vam decidir recórrer a ACC1Ó i al seu Programa 360°.

Les principals millores que hem desenvolupat en el procés comercial gràcies al Programa 360° han estat:

  • La implicació i renovació de la motivació de la xarxa de vendes, cosa que ens ha permès dinamitzar la gestió.
  • La millora de la qualitat de la informació de mercat, que ens permet prendre decisions més qualificades i anticipar-nos als nostres competidors observant les tendències dels nostres clients.
  • La implantació d'un sistema de gestió de l'activitat comercial que ens permet tenir un major control i, per tant, aconseguir un procés més eficaç i eficient.

El que trobem més destacable del Programa 360°, millora del model de gestió, és que ens ha ajudat a tenir una visió més completa de l'empresa i a involucrar els responsables dels diferents departaments en les sessions temàtiques.

D'altra banda, hem aconseguit consensuar més i millor entre tots els implicats la forma d'estructurar els processos i la informació. També ens permet visualitzar clarament l'abans i el després, i a objectivar perfectament què ens queda per treballar. I, per últim, ens ha obligat a fer-ho, cosa que en el dia a dia la empresa, no és fàcil.

Perfil digital