ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El CTNS identifica la causa genètica dels problemes concrets de la pell i inicia la seva aplicació en cosmètica

Casos d'empresa   Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS)

A partir dels estudis del CTNS, l'empresa Genocosmetics produeix cremes personalitzades amb un alt valor afegit segons el genotip dels seus clients.

Imatge

L’empresa Genocosmetics està revolucionant el mercat en l’àmbit de la cosmètica amb la producció de solucions personalitzades que no ataquen els símptomes dels problemes concrets de la pell, sinó que es concentren en la seva causa genètica. Els productes són fruit d’un estudi realitzat pel Centre for Omic Sciences (COS), plataforma tecnològica operada pel CTNS, on s’identifiquen els factors genètics que provoquen determinats trastorns de la pell i com aquests es veuen afectats per factors ambientals com ara hormones, fàrmacs, etc.

La genètica determina en un 60% l'aspecte de la nostra pell i l’edat percebuda. Cada gen conté una part que es transcriu en ARN i una altra que s'encarrega de definir quan i on s'ha d'expressar i/o replicar. La informació continguda en els gens (genètica) s'empra per generar ARN i proteïnes, que són els components bàsics de les cèl·lules i tenen, entre d’altres funcions, la de participar en els processos de regeneració, protecció o estructuració de la pell.

A partir dels seus estudis en genètica, el CTNS-COS ha participat en el disseny del concepte, la logística de les mostres i respon als resultats dels anàlisis genètics. El centre estudia la genòmica que té com a objectiu comprendre l'estructura del genoma, incloent el mapatge de gens, seqüenciació de l'ADN, així com l'exploració dels mecanismes moleculars i la interacció de factors genètics i ambientals en els organismes.

Amb el suport d'ACCIÓ.

El Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS) disposa de la marca TECNIO que atorga la Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ, per identificar els centres tecnològics i grups universitaris experts en investigació industrial i transferència tecnològica a Catalunya.

Idees Força

El CTNS i l’empresa Genocosmetics apliquen per primera vegada els estudis genètics al servei de la recerca de solucions cosmètiques per als problemes concrets de la pell.

Els productes resultants es personalitzen d’acord amb el genotip de cada client per atacar la causa genètica del problema.