ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El CTM Centre Tecnològic assessora i fa més competitives les empreses

Casos d'empresa   CTM Centre Tecnològic

El Centre Tecnològic de Manresa treballa el sector dels materials, del medi ambient i dóna suport a la innovació tecnològica a escala internacional. Per a dur a terme aquestes tasques, el CTM té una àrea d'experts que orienta les empreses quan detecta una oportunitat de negoci en el mercat.

05/11/2008

Idees Força

"Els àmbits tecnològics del CTM es distribueixen en tres àrees: materials, mediambiental i suport a la innovació; a escala internacional, som capdavanters en les dues primeres. Les nostres àrees d'expertesa són molt transversals, el nostre mercat és multisectorial (...)". Els seus clients més habituals són els del sector metal·lúrgic i l'automoció i, pel que fa al camp mediambiental -per exemple, en relació amb el cicle de l'aigua-, empreses i institucions públiques.

El CTM pot engegar projectes col·laboratius de tres maneres diferents: detectant al mercat una oportunitat de negoci i buscant una empresa líder per després crear un consorci més ampli; que sigui una empresa líder la que ja té format un consorci, però necessita l'expertesa del CTM perquè l'ajudi a cobrir una determinada àrea molt concreta; o bé que sigui un altre centre tecnològic qui necessiti aquest tipus de coneixement específic per acabar de posar en marxa el seu consorci.

Ara per ara, el CTM protegeix la propietat intel·lectual dels seus projectes amb convenis particulars amb les empreses amb les quals col·labora, però ja està formant un dels seus professionals perquè sigui el seu agent de patents.