Casos d'empresa Brudy Technology
Avui dia és habitual sentir a parlar de l'Omega3 i els seus efectes beneficiosos. Brudy hi treballa des de fa anys, primer introduint a Europa els ous Omega3, i després mitjançant molècules per a un ús farmacèutic.
Quan la competència amenaçava la seva viabilitat, l'aposta pel seu laboratori propi els ha convertit en un referent en el desenvolupament de molècules crítiques en el tractament de malalties degeneratives.
ACCIÓ dóna suport a les empreses catalanes que volen trobar socis tecnològics a Europa a través dels serveis de la xarxa Enterprise Europe Network (EEN).

El laboratori farmacèutic dels ous d'or
Totes les històries d’èxit tenen un punt de bona sort. O, com a mínim, així ho veu Francesc Gassó, fundador i director general de Brudy. “El 90% de l’èxit d’una empresa és la sort”, sentencia en la línia del que explica el professor d'ESADE Àlex Rovira en el seu llibre "La bona sort".
La història de Brudy es comença a forjar a meitat dels anys 90. “Estava a l’atur i vaig sentir a parlar de l’Omega3, quelcom molt bo per a la salut i que potser triomfaria”, explica Gassó. Amb l’única intenció d’explorar noves oportunitats de negoci, es va posar en contacte amb l’empresa americana que desenvolupava els primers ous d’Omega3, i no va dubtar a agafar un avió per visitar-los. “M’esperava una multinacional i em vaig trobar un despatx amb 5 persones. Em van explicar el projecte i em va agradar molt”, relata el dirigent de Brudy, que es va oferir a treballar amb ells. “Com que no em podien pagar, vam acordar que aniria a comissió, i amb molt d’esforç vam introduir els ous Omega3 a Europa”, recorda. Era el 1995 i, de la mà de la distribuïdora Broga, els ous Brudy es van fer un lloc en el mercat. El negoci va sortir rodó, i uns importants beneficis els van decidir a invertir en investigació.