ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Forminsa, com allargar la vida útil de l’aigua

Casos d'empresa   Arnau Sancho, enginyer de projectes

Forminsa ha engegat un projecte per recircular i reciclar l’aigua utilitzada durant els seus processos de producció. Un projecte que ha estat possible a través dels Cupons ACCIÓ Green.

"Amb el nou projecte i el nou centre de recircularció d'aigües residuals podem estalviar el 95% de l'aigua residual que generem", explica Arnau Sancho, enginyer de projectes de l’empresa ubicada a Castellbell i el Vilar, Forminsa. Aquesta companyia, dedicada a l’estampació de peces metàl·liques, ha engegat un projecte que té per objectiu allargar la vida útil de l’aigua que utilitzen per deixar les peces brillants.

La màquina que fan servir per netejar-les consumeix uns 2.000 litres d’aigua osmotitzada cada deu dies, moment que l’han de canviar per posar-ne de neta. Amb el projecte que treballen, que ha estat possible gràcies als Cupons ACCIÓ Green, preveuen incorporar un centre de recirculació per netejar-la a dins la mateixa empresa. La fase d'estudi i d'assessorament l'han dut a terme amb Eurecat.

"Aquesta màquina permetrà no generar tants residus i estalviar tot el cost que comporta al recircular-la, tractar-la i comprar-ne de nova a més del moviment de bidons, logística o cost humà. D'aquesta manera podem centralitzar el procés i allargar la vida útil de l'aigua", reconeix Sancho.

Vols conèixer els Cupons ACCIÓ Green? Amb aquests Cupons, que es duen a terme en col·laboració amb el Fons Climàtic de la Generalitat de Catalunya, podràs engegar un projecte per pal·liar els efectes del canvi climàtic o per desenvolupar solucions tecnològiques per avançar cap a les energies renovables o millorar l’eficiència de l’ús de l’aigua, entre d’altres. Descobreix-los!

Serveis relacionats

Cupons ACCIÓ Green

Avança cap a la neutralitat climàtica a la teva empresa

ProACCIÓ Green

Innovació empresarial per combatre el canvi climàtic