ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Improfit AI, intel·ligència artificial per una vida en forma

Casos d'empresa   Andreu Casadellà, CEO i fundador

Improfit AI, intel·ligència artificial per una vida en forma

Improfit AI és una de les startups que serà a l’estand d’ACCIÓ del congrés 4YFN per donar a conèixer la seva plataforma basada en intel·ligència artificial al servei del fitness i de la rehabilitació. No et perdis el qüestionari previ al congrés que han respost!

Improfit AI és una empresa que ofereix una plataforma que proporciona eines interactives dirigides a la rehabilitació i l’entrenament. A través d’un software basat en visió artificial i en temps real, l’eina analitza la posició dels usuaris per avaluar-ne els moviments amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida a través de l’entrenament i la rehabilitació.

A continuació, el seu CEO i fundador, Andreu Casadellà, ens ha respost el test d'ACCIÓ com a prèvia a la seva participació al congrés 4YFN -en el marc del MWC- i dedicat a les empreses emergents:

Què presenteu al 4YFN?

Presentem una plataforma amb una llibreria d’exercicis que fomenta l’esport i l’exercici físic des de casa o des de qualsevol instal·lació.

En quina fase es troba la vostra startup?

Early growth-stage.

Com us veieu a 2 o 3 anys vista?

Com una empresa consolidada que proporciona serveis per a la pràctica de l’exercici físic i la rehabilitació a través de la intel·ligència artificial.

Qui és el gran beneficiari de la vostra solució?

Som una plataforma B2B2C adreçada al món del fitness (empresa, entrenador i usuari final) i a la rehabilitació (metge, pacient).

Quina és la tecnologia principal amb la que treballeu?

A Improfit AI utilitzem eines pioneres en intel·ligència artificial per identificar i predir el comportament humà a partir del seu moviment. En aquest sentit, som capaços de fer una estimació de la posició d’una o diverses persones a través d’un conjunt de punts que detectem amb criteris anatòmics.

L’extracció de la posició humana de manera virtual proporciona una figura que ens permet mimetitzar el comportament de cada persona en escena. A Improfit AI portem aquesta tecnologia al món del fitness, on podem identificar patrons i avaluar el moviment de l'usuari.

Els algoritmes i la tecnologia que hi ha darrere dels models d’intel·ligència artificial són derivats d’algoritmes matemàtics basats en l’aprenentatge profund i l’ús de les xarxes neuronals. Aquests models són capaços d’extreure trets abstractes de les persones, que serien difícils de trobar amb mètodes tradicionals.

Quantes persones formeu l’equip?

10 persones.

Què n’espereu del congrés 4YFN?

Estem profundament entusiasmats de participar al 4YFN, no només pel que significa com a esdeveniment, sinó especialment per l’ecosistema que crea. Uneix grans empreses i idees.

Què és el més important de participar en un congrés com el 4YFN o el MWC Barcelona?

A Improfit AI li suposarà una manera d’entendre millor el mercat, actualitzar-nos amb les darreres tendències, conèixer de primera mà la situació de l’ecosistema tecnològic actual i mostrar els nostres serveis per tal de crear enllaços i relacions amb futurs clients.

Quina serà la tecnologia que creixerà més aquest 2023?

Tenint en compte el món d’avui dia serà la intel·ligència artificial. De forma més específica, però, els models que generen imatge i llenguatge. Aquests models són el punt de partida d'una gran varietat d’aplicacions que abans no existien i que moltes indústries les utilitzaran com un avantatge.

Per a tu, què és més important en una startup: equip, model de negoci o tecnologia? Per què?

Tots tres elements. Sense un d’ells no existeixen els altres. Pots disposar de la tecnologia més avançada, però sense un equip capaç, inspirat, disposat i amb ganes de canviar el món amb la tecnologia, això no és possible. De la mateixa manera, i que malgrat les idees siguin atractives, sense un pla o un model de negoci no arribaran a materialitzar-se. És qüestió de trobar l’equilibri entre totes tres.

Quins són els grans reptes de l’ecosistema innovador de Barcelona i Catalunya?

Els grans reptes inicials són els de trobar finançament públic i privat fins a trobar el producte market fit per començar a monetitzar. Barcelona és un pol d'atracció de talent, però les institucions haurien d'afavorir la retenció del talent nacional i la captació de talent internacional.

Descobreix totes les empreses que acompanyaran a Improfit AI al congrés 4YFN del MWC Barcelona!

Pàgines relacionades

4YFN

Visita les startups del Barcelona & Catalonia Startup Hub

Barcelona & Catalonia Startup Hub

El portal de les startups més disruptives. Busques innovació? Vols formar-ne part? Descobreix-lo!